За мотивами старокиївської паски (сирної)
04/05/2007 | Киянка
Вітання всім на цьому форумі! Вирішила ось написати не про політику
Хочу поділитися рецептом сирної паски за мотивами старокиївського рецепту. Вишукані й ніжні сирні паски були дуже популярні в дореволюційному Києві, рецепти походять ще з княжих часів. Мені розповіла бабуся - а я ще модернізувала (швидке приготування зараз як ніколи актуальне).
Треба рівні частини сиру (краще сиркової маси з родзинками, курагою) та печива, яке крихке, краще з какао, або шоколадне. Сир розминається зі сметаною, куди додається трохи цедри, та з розкришеним руками печивом. Можна капнути ванільної есенції, покласти ще родзинки, горішки чи маленькі шматочки зацукрених фруктів (можна і цукати з варення). Все перемішується, формується вручну або у пасхальній формі (попередньо облитій водою), викладається на тарілку. Посипається пасхальною посипкою, й на ніч ставиться в холодильник (накрити перегорнутою каструлею, щоб не підсохла). Робити в суботу, їсти в неділю або понеділок (довго не зберігається)
Потім - святиться - і смачного!
Хочу поділитися рецептом сирної паски за мотивами старокиївського рецепту. Вишукані й ніжні сирні паски були дуже популярні в дореволюційному Києві, рецепти походять ще з княжих часів. Мені розповіла бабуся - а я ще модернізувала (швидке приготування зараз як ніколи актуальне).
Треба рівні частини сиру (краще сиркової маси з родзинками, курагою) та печива, яке крихке, краще з какао, або шоколадне. Сир розминається зі сметаною, куди додається трохи цедри, та з розкришеним руками печивом. Можна капнути ванільної есенції, покласти ще родзинки, горішки чи маленькі шматочки зацукрених фруктів (можна і цукати з варення). Все перемішується, формується вручну або у пасхальній формі (попередньо облитій водою), викладається на тарілку. Посипається пасхальною посипкою, й на ніч ставиться в холодильник (накрити перегорнутою каструлею, щоб не підсохла). Робити в суботу, їсти в неділю або понеділок (довго не зберігається)
Потім - святиться - і смачного!
Відповіді
2007.04.05 | Георгій
Дякую! Дам дружині, вона чудово готує!
2007.04.05 | Киянка
На здоров"ячко! Принагідно - на ВФ я уважно
Вас читала, й майже завжди була з Вами згодна. Крім того, у Вас - рідкісне навіть для практикуючого християнина терпіння, яке сполучається з принциповістю. Сподіваюся, Ви й надалі ніколи не поступатиметеся останньою заради позірної "злагоди".Вітаю Вашу дружину і всю родину!