МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Здоров'я

12/03/2011 | stryjko_bojko
Все про здоров'я.

Відповіді

  • 2011.12.03 | stryjko_bojko

    Бульба з лупиною корисна для серця(\)

    Включаючи картоплю в своє щоденне меню, ми забезпечуємо організм найнеобхіднішими незамінними амінокислотами, особливо лізином, вуглеводами, мінеральними речовинами, вітамінами. 1 кг відвареної очищеної картоплі забезпечує організм білками на 20%, вуглеводами на 40%, вітамінами В1 (тіамін) і РР (нікотинова кислота) на 60%, вітаміном В2 (рибофлавін) на 30%, вітаміном С на 200%!, А також калієм (200%), магнієм і фосфором (50%), залізом (60%) і кальцієм (20%).
    На практиці можна легко відрізнити молоду картоплю від звичайнї, зрілої. Для цього треба натиснути пальцем на бульбу - якщо шкірка з неї злізає, значить, ця картопля-молода. У зрілої бульби - шкірка товста, крохмалю в ній більше, якщо розрізати її на половинки і потім спробувати їх «склеїти», то це вдається. Запасати про запас потрібно зрілу картоплю, молода зберігається погано.
    Сидите на дієті? Їжте картоплю!
    Найкраще - молоду, адже вона містить приблизно на 10-30% менше калорій, ніж звичайна (при однаковому вирощуваного сорту). Втім, прижилося в умах більшості співгромадян уявлення про картоплю як про висококалорійний продукт сильно перебільшено: нічим не приправлена відварена картопля містить в 100 грамах всього близько 90 кілокалорій. Це майже в чотири рази менше, ніж варена ковбаса і навіть менше, ніж звичайний солодкий йогурт!
    Крім того, картопля надзвичайно корисна. Вона відрізняється високим вмістом крохмалю і клітковини. Білок картоплі за амінокислотним складом близький до білків тваринних продуктів. Але найбільша її цінність в тому, що з харчових продуктів вона є основним джерелом калію, який необхідний для нормалізації водного обміну і підтримки роботи серця. Добову потребу організму в калію можна задовольнити, з'ївши 500 грам картоплі. Одночасно ви отримаєте і денну норму вітаміну C.
    Для молодої картоплі характерний більш високий вміст вітаміну С, в 100 грамах бульб молодої картоплі міститься до 20 мг цього вітаміну. Крім калію і вітаміну С, в картоплі містяться залізо, кальцій, натрій, фосфор, вітаміни групи В і вітамін РР.
    Найкраще вживати в їжу молоду картоплю зі шкіркою. У ній містяться необхідні організму харчові волокна, і вона захищає картоплю від втрат вітамінів і мікроелементів. Згідно з даними деяких досліджень, вчені виявили в шкірці картоплі речовини, які надають позитивний вплив на організм людини при алергії, тахікардії і больовий шок...

    http://hygfriokjhy.blogspot.com/2008/01/blog-post_06.html
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2011.12.03 | stryjko_bojko

      Русский национальный хлеб(\)

      Русский национальный хлеб
      bread
      http://www.kraushka.ru/black.html

      «В армянской деревне, выстроенной в горах на берегу речки, вместо обеда съел я проклятый чурек, армянский хлеб, испеченный в виде лепешки пополам с золой, о которой так тужили турецкие пленники в Дарьяльском ущелье. Дорого бы я дал за кусок русского черного хлеба, который был им так противен», - А.С.Пушкин.

      Черный хлеб- русский национальный хлеб, душа российского хлебопечения. По мнению, В. Похлебкина черный хлеб оказал прямое влияние на историю развития Древней Руси. Связано это с тем, что по западному (католическому) обычаю нужно было питаться пресным белым хлебом, но русский люд привык к квасному (кислому) черному хлебу, и когда в IX веке католическая церковь стала давить на Русь, православная Византия поддержала её в этом вопросе. Этим, возможно, предопределив путь, по которому начала развиваться Русь.

      Тот черный хлеб, который ели наши предки, отличается от сортов черного хлеба, которые производят сейчас тем, что приготовлен он был на закваске, остатках старого теста, замешенного в хлебной таре. В ней содержалось больше витаминов, ферментов. Поэтому образующаяся в результате выпечки в такой посуде корочка – не только была самой вкусной, но и самой полезной частью хлеба. К черному хлебу относятся: ржаной хлеб из обойной, обдирной и сеяной муки, а также ржано-пшеничный хлеб (с преобладанием более 50% доли ржи). Уже в средние века появились такие сорта черного хлеба, как заварной, бородинский, красносельский. Поистине интересна история появления бородинского хлеба. После битвы на Бородинском поле вдова погибшего генерала Тучкова основала Спасо-Бородинский женский монастырь. Хлебопечение – одно из традиционных занятий при монастырях. Служительницы Бородинского монастыря изобрели новый сорт ржано-пшеничного хлеба, долго не черствеющего, заварного, который впоследствии назвали «бородинским». Паломники, посещающие монастырь, приобретали этот хлеб, распространяя его по всей земле русской. Сейчас на хлебозаводах существует своя рецептура приготовления и выпечки этого хлеба, сохраняющая многовековые традиции.

      Рецептура на хлеб бородинский, ГОСТ 2077-84.
      Сырьё Расход сырья, кг
      Мука пшеничная хлебопекарная второго сорта 15.0
      Мука ржаная обойная 80.0
      Солод ржаной ферметизированный 5.0
      Дрожжи хлебопекарные прессованные 0.1
      Соль поваренная пищевая 1.0
      Сахар-песок 6.0
      Патока 4.0
      Кориандр 0.5
      Итого 111.6

      В настоящее время наметилась тенденция сокращения посевов ржи, так необходимой для выпечки настоящего русского хлеба. Если в 1991 году площадь посевов составляла 300 тысяч га, то в 2004 – только 55 тысяч га. Возможно, это модные веяния Запада. А, может, все дело в выгоде. Черный хлеб все-таки дешевле белого, значит, и прибыли меньше. Но забывать о многовековых традициях русского хлебопечения никак нельзя. Поэтому ешьте и наслаждайтесь вкусом истинно русского черного хлеба: «Черный хлебушек – калачу дедушка».
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
  • 2011.12.03 | простий науковець

    "Пам`ятай! Матюки перетворюють Тебе на ..."

    слабака ;):

    "Учені: лайка може замінити знеболювальне"

    http://www.unian.net/ukr/news/news-472204.html

    "...лайка втрачає ефект знеболювального, якщо вживати її більш ніж 60 разів на день."


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2021. Сайт розповсюджується згідно GNU Free Documentation License.
Архів пітримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг". E-mail: news@maidan.org.ua