МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Звернення Проводу УРП до Президента України

01/25/2001 | Майдан-Інформ
Провід Української республіканської партії

Президенту України
Леоніду Кучмі

ЗВЕРНЕННЯ

Пане Кучмо, подивіться правді у вічі і Ви побачите, у що обійшлося Україні і її народу Ваше президентство. 70% населення України проживає за межею бідності (що за міжнародними правовими нормами може розцінюватися як геноцид). Щорічно кінчає життя самогубством 15 тис. чоловік. Реальне безробіття сягнуло 25% від працездатного населення. Третина громадян бажає виїхати за кордон через соціально-економічні негаразди. Майже мільйон громадян покинули Україну в пошуках роботи. Понад 60% студентів своє майбутнє бачать в еміграції за кордоном. На підставі підписаного Вами Декрету "Про довірчі товариства" були пограбовані понад 4 млн. громадян України, яким завдано збитки на суму понад 200 млн. грн. та 33 млн. дол. США. В результаті дії Вашого Декрету було фактично знищено середній прошарок населення України. Валовий внутрішній продукт зменшився у 5 разів - із 156 до 32 млрд. дол. США. За Вашими ж даними поза банківським контролем знаходиться в обігу понад 43% національної валюти (за оцінками експертів - 50%), нелегальний сектор економіки збільшився з 40 до 55% (за оцінками експертів до 60%). За оцінками експертів з України вивезено і сховано в закордонних банках і офшорних зонах майже 40 млрд. дол. США. Ви самі стверджуєте, що з України щорічно вивозиться 3-4 млрд. дол. США, які осідають на закордонних рахунках. Ви публічно зізналися, що в Україні:
"Криміналізовані" і "тінізовані" буквально всі сфери... Збереглася стійка тенденція поширення корупції у всіх структурних підрозділах органів влади та на всіх рівнях управління. А це вже проблема не тільки суто економічна. Це і політична проблема. Це засвідчують і міжнародні експерти: за рівнем корумпованості у нинішньому році Україна посіла трете місце у світі. Ви також визнали, що "країною правлять фактично олігархи і клани". Додамо: на чолі з Вами і під Вашим патронатом. Україна перетворена сьогодні на напівколонію, сировинний додаток до розвинутих країн Заходу, дешеву робочу силу. Пограбований зубожілий народ вимирає. Така ситуація, за висновками експертів наблизила Україну до загально-національної гуманітарної катастрофи. По-суті, ведеться неоголошена війна проти власного народу.

У травні 1999 року, за висновками американського Комітету захисту журналістів, Ви, як Президент України, увійшли до списку десяти головних ворогів преси під номером шість. Ці десять осіб, як заявила керівник Комітету Енн Купер, стали нещастям для незалежної журналістики.

За всіма міжнародними канонами моралі та етики поведінки посадових осіб у цивілізованих демократичних країнах світу президент, який своєю діяльністю призвів державу до такого тяжкого стану, не має права надалі керувати країною.

На наше глибоке переконання, на сьогодні найбільшу загрозу для Українського народу і Української держави являєте Ви як президент, Ваша кланово-корумпована влада та створений Вами поліцейсько-авторитарний режим. За час Вашого президентства активізувалися комуно-соціалістичні та імперські сили, які, до речі, і привели Вас до влади.

Єдиний шлях врятувати Україну від загибелі, а Український народ від подальшого зубожіння і вимирання - це Ваша добровільна відставка. Ви не маєте морального права надалі обіймати пост президента України.

Пане Кучмо! Усвідомте відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями, покайтесь перед Українським народом і згідно з ст.ст. 108, 109 Конституції України проголосіть особисто на засіданні Верховної Ради України заяву про свою відставку з поста президента України.


Вічні - УКРАЇНА ТА ЇЇ НАРОД.
Київ


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".