МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Заява жіночих організацій Львівщини

02/24/2001 | Майдан-Інформ
Заява жіночих організацій Львівщини

Український народ опинився у вирі політичної кризи, безпосереднім винуватцем якої є найвище керівництво держави. Гнів та обурення викликала звістка про арешт Юлії Тимошенко. Цією безпрецедентною розправою над жінкою-політиком влада не лише порушила конституційні права та свободи особи, але й зневажила її честь і гідність. Злива дезінформації, яка подається громадянам з екранів телевізорів, відверте спотворювання фактів, а також оббріхування учасників акції “Україна без Кучми”, ганебне очорнювання політиків-патріотів, що ввійшли до Форуму національного порятунку, - стало нормою сьогодення. Невже українці не спроможні самі проаналізувати, що відбувається в державі, з чиєї вини народ терпить непомірні кривди та хто головні злочинці в Україні?
Жінки не можуть бути спокійними за майбутнє своїх дітей у державі, де зникають люди, де без суду і слідства кидають за грати, де немає свободи слова.
Ми обурені, що “ворогом народу” оголошується мудра і мужня жінка, яка доклала колосальних зусиль до покращення економічної ситуації в державі, яка своєю працею в уряді довела здатність служити народові.
Не бажаємо, щоб Україною керували люди, позбавлені християнської моралі.
Не хочемо, щоб нас як невільників провадили у російське ярмо.
Вимагаємо правди про зникнення Георгія Гонгадзе, про вбивства багатьох інших політиків та журналістів.
Вимагаємо припинити шельмування політиків-патріотів, що об”єдналися у Форум національного порятунку.
Вимагаємо, щоб пан Кучма відійшов добровільно з посади Президента.
Вимагаємо, щоб влада засудила справжніх злочинців та руйнівників держави. Застерігаємо безвідповідальних політиків, що їм не оминути гніву народного за свої антидержавні дії.
Вимагаємо правди!

Підтримуємо дії Форуму національного порятунку!
Сподіваємося, що Форум зможе визначити ту моральну особистість, яка здатна у цей критичний для України час стати гідним керівником держави та організувати роботу з підготовки виборів нового Президента України.

Вимагаємо негайного звільнення Юлії Тимошенко!

Жіноча Асоціація “Взаємодія”
Оксана Гентош

Науково-дослідний Центр “Жінка і суспільство"
Оксана Кісь

Всеукраїнська Ліга українських жінок
Дарія Гусяк

Союз українок
Зоряна Білик

Ліга жінок-виборців 50х50
Оксана Сапеляк

Товариство українок ім. Ольги Басараб
Іванна Кварціян

Молодіжно-жіночий гендерний центр
ім. Н.Кобринської
Олександра Мерза


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".