МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УКРАЇНА НІКОЛИ НЕ СТАНЕ НОВИМ ОСІДКОМ ТОТАЛІТАРИЗМУ В ЄВРОПІ!

03/01/2001 | Майдан-Інформ
До відома засобів масової інформації

Україна ніколи не стане новим осідком тоталітаризму в Європі!

ЗВЕРНЕННЯ
штабів Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми" і Форуму національного порятунку до українського народу, до парламентів і урядів зарубіжних держав

Дорогі співвітчизники!
Громадяни вільного демократичного світу!
Шановні члени парламентів і урядів зарубіжних держав!

Політична криза в Україні вступила у нову фазу. Не спроможне вести цивілізований діалог з суспільством, будучи неспроможною відвести звинувачення в тяжких злочинах проти людини і людства, в розкраданні державного майна і розкручуванні корупції в інтересах президента і олігархів, влада підійшла до насильницьких дій проти опозиції. Віроломно зламавши запевнення, дані світовій громадськості, зокрема членам конгресу США і Раді Європи щодо недопущення розвитку подій в бік насильницького розв'язання політичної кризи, міліція з наказу вищого державного керівництва, закамуфльованого в рішення суду щодо неприйнятності малих архітектурних форм в заповідній зоні, грубо знищила наметове містечко учасників акції протесту на Хрещатику, до якого була прикута увага всього світу. При цьому брутально порушено Закон "Про статус народного депутата України", згідно з яким майно народних депутатів, а намети належали саме їм, не може бути піддане огляду чи обшуку, а тим більше - реквізоване. Учасників акції, серед яких - студенти, аспіранти, священники, люди фізичної й інтелектуальної праці, розігнано, а декого заарештовано.
Ця брутальна акція відбулася під акомпанемент офіційних засобів масової інформації, які поширюють заяви президента Кучми, ніби ніякої політичної кризи в Україні нема, з брудними випадами проти народних депутатів, громадських і політичних діячів, колишніх в'язнів совісті радянського тоталітарного режиму, вчених, літераторів, журналістів, які об'єдналися в Форум національного порятунку, акції "Україна без Кучми" і "За правду!" з єдиною метою - конституційним шляхом визволити державу і народ від тоталітарного режиму. Кучма обзиває нас фашистами і націонал-соціалістами, хоч ніхто з нас не є прихильниками цих крайніх ідейних течій і тим більше нацистської практики політичної боротьби. Це принижує честь і гідність української нації, серед якої ніколи не були в шані фашисти, а німецький фашизм забрав у роки війни життя мільйонів українців. Режим, який скомпрометував себе, хоче в такий спосіб кинути тінь на чесні заміри і чисті почуття людей, об'єднаних єдиною метою - врятувати Україну від диктатури.
Кучма боїться нових відкриттів. Адже на совісті створеної ним системи не тільки смерть Георгія Гонгадзе і інших борців проти тоталітарної загрози, геноцид проти власного народу, в результаті якого населення в державі за роки його правління зменшилось на три мільйони чоловіків і жінок. Записи майора Мельниченка неспростовно доводять співучасть президента і його оточення в придушенні свободи слова, хабарництві, привласненні майна і мільярдних сум з державного бюджету, в фальсифікації президентських виборів і так званого референдуму за ніби-то народною ініціативою, справжньою метою якого було прикриття шатами легітимності державного перевороту. Кучмі ніколи не спростувати своєї вини в дискредитації парламентаризму, ідеї і практики демократії, в компрометації Європейського вибору України. Саме він є гальмом руху України до демократичної Європи, до вільного світу.
Над демократією в Україні нависла смертельна загроза. У цей тяжкий для нашої країни час ми звертаємося до українського народу: не даймо диктатурі затягти зашморг на шиї так тяжко здобутої нами незалежності і демократії, своїми активними діями зірвемо плани придушення руху опору режимові Кучми. Ми звертаємося до демократичної громадськості, парламентарів і урядів світу: підтримайте демократію в Україні, посилюйте тиск на Кучму і його злочинне оточення, не дайте створити лігво звірячого тоталітаризму в центрі Європи! Хай горить земля під ногами новітніх калігул і торквемад, котрі на порозі третього тисячоліття кидають виклик світові, виклик Європі, виклик силам демократії і прогресу! Подайте руку допомоги демократичній Україні в тяжкий для її народу час.
Україна ніколи не стане новим осідком тоталітаризму в Європі! Єднаймося - і ми переможемо!
Геть Кучму! Геть антинародний режим! Геть диктатуру!
Слава Україні!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".