МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

До відома засобів масової інформації

03/04/2001 | Майдан-Інформ
Громадянський комітет захисту Конституції створений 15 грудня 2000 р. Головна мета – захист діючої Конституції та конституційних прав громадян України. Адже наша держава в небезпеці! Ми є свідками трагічного процесу стрімкого наближення України до жорстокої кримінальної диктатури. В боротьбі з корумпованою владою настає момент істини. З ким ти?! Де твоє місце?! З правдою чи на боці криміналу?! Адже третього не дано!
Ми вважаємо, що всі антинародні сили зімкнулися з Президентом Кучмою. Це стосується і антиконституційної Політичної Ради при Президентові, де зійшлися всі олігархічні «партійки», компрадори та кримінал. Вони діють у “Злагоді”. Бо захищають свою кримінальну, антинародну владу та награбоване у нас майно.
Ми закликаємо всі національно-свідомі патріотичні сили держави ставати під наше гасло: “ЗА УКРАЇНУ БЕЗ КУЧМИ !”, тобто за Україну незалежну, демократичну, чесну та багату. За Україну без кримінально-кланового режиму «кучмократії».
Антинародна, цинічна політика Кучми, Генерального Прокурора Потебенька та силових міністрів наочно показує, що цей кривавий режим добровільно не піде з політичної арени. Він чіпляється за владу, розуміючи що його чекає всенародний суд. Висновок для народу України невтішний – в державі на вищих посадах знаходяться кримінальні злочинці.
Сьогодні, як ніколи, потрібна конкретна дія , чесна позиція кожного громадянина, кожного громадського об'єднання по відстороненню від влади режиму Кучми. Членами громадянського комітету вже стали 38 політичних партій та громадських організацій. З 15 грудня постійно в центрі столиці України проходить акція протесту "Україна без Кучми". В Києві постійно існує наметове містечко "Зона вільна від Кучми". Проводиться агітаційна та пропагандистська робота. На Хрещатику в "Зоні вільній від Кучми" працює постійно діючий прес-центр Громадянського комітету захисту Конституції (1200 -- 15 00 год. ). Виставлені пікети акції "Україна без Кучми" майже у всіх регіонах України. Проведено дві широкомасштабні акції протесту “Спалення пахана” та “День пам’яті та відповідальності”. Такі ж акції протесту проведені у всіх регіонах України. Відбулося неодноразове пікетування Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, Міністерства внутрішніх справ, Генеральної Прокуратури України, посольств Німеччини та Росії. Від Посольства Німеччини отримана відповідь, що наше Звернення було враховане при зустрічі канцлера Німеччини Г. Шредера з Л. Кучмою. Арешт Ю.Тимошенко, розправа над мирним населенням Харкова, Дніпропетровська, Києва, Львова, Рівного та інші. Патріотами України, заборона та переслідування опозиційних ЗМІ, пограбування та підпалення приміщення газети “Товариш”, обшуки та слідкування – це агонія режиму, спроба залякати та відтягнути час неминучого краху режиму “кучмократії”.
Недавнє створення рухів “За Правду”, “Форуму національного порятунку”, є результатом успішної роботи ГК та доказом пробудження народу України від байдужої сплячки. Всі новостворені об’єднання діють тільки на користь головній меті Громадянського комітету – захисту Конституції України та повалення кримінальної системи режиму “кучмократії”. На 25. 02. 2001 р. Громадянський комітет готує проведення Народного трибуналу над Кучмою в м. Києві та в усіх регіонах України. Запрошуємо всіх прийняти активну участь у наших акціях.
Витяги з рішень, прийнятих Громадянським комітетом захисту Конституції “За Україну без Кучми!”

1. Членами Комітету можуть бути політичні партії та громадські організації , які зареєстровані офіційними органами та підписали Заяву-декларацію про створення ГК.
2. Мета діяльності ГК викладена в Заяві-декларації і може змінюватися членами ГК за повної згоди всіх інших членів ГК. Залежно від ситуації та частковому виконанні вимог ГК.
3. Кожне об’єднання подає в Секретаріат протокол рішення вищого органу своєї організації про вступ до ГК. Таким же чином оформляється і вихід із ГК.
4. Кожен член ГК отримує посвідчення встановленого зразка, що є перепусткою для участі в акції.
5. Засідання готуються Секретаріатом і проводяться відповідальним секретарем ГК. За його відсутності – одним із секретарів ГК. Регламент на виступи приймається на кожному засіданні окремо.
6. Акція протесту “Україна без Кучми” є складовою частиною всіх інших акцій ГК.
7. В акціях ГК беруть участь тільки члени ГК. Вони ж і несуть відповідальність за акцію. В разі бажання інших організацій, які не є членами ГК, приєднатися до акцій ГК, з цього питання приймається окреме рішення членами ГК.
8. Всі рішення ГК приймаються відкритим голосуванням за умови повної згоди всіх членів ГК.
9. Всі рішення ГК є обов’язковими для всіх членів ГК. За дії регіональних структур кожна організація (член ГК) відповідає самостійно.
10. В усіх обласних центрах, містах та районах створюються регіональні структури ГК в складі існуючих в регіонах структур – членів ГК. Вони реєструються в ГК.
11. В разі порушення прийнятих рішень ГК комітет може прийняти рішення про виключення організації із членів ГК, про що повідомляються керівні органи організації письмово.
На засіданні ГК обрані такі структурні підрозділи та їхні керівники:
Відповідальний секретар – координатор ГК – О. Божко
Рада акцій протесту: Ю. Луценко, В. Чемерис, В. Місюра, О. Старинець, А. Шкіль, Ю. Тима, М. Головач, Б. Білий, М. Данілін.
Співкоординатори акції протесту “Україна без Кучми” – Ю. Луценко, В. Чемерис
Керівник прес-центру ГК -- М. Свистович
Керівник міжнародної служби – В. Шибко
Міжнародний секретар – О. Скоморощенко
Юридична служба ГК: В. Стретович (керівник), П. Ткачук, Л. Вансовська, Ю. Кармазін, М. Габер, М. Хабаров.
Редакційна комісія ГК – Р. Коваль (керівник), С. Хмара, Л. Лук’яненко, О. Чунаэв, О. Божко, О. Скоморощенко, Г. Бондаренко, В. Кизима.

Секретары ГК: Г. Бондаренко, Б. Кавулич.
Архівна служба ГК – Г. Бондаренко, А. Гладченко.
Відділ наглядної агітації і пропоганди – В. Шибко (керівник), Л. Скорик, Ю. Буздуган, В. Кизима, О. Новіков, О. Гриценко.
Обрані представники ГК для ведення переговорів з представниками режиму: О. Мороз, А. Матвієнко, Н. Покотило, С. Хмара, Ю. Луценко, В. Чемерис, О. Божко, О. Старинець, А. Шкіль, В. Місюра, Ю. Тима, Й. Вінський, Л. Лук’яненко, О. Мельников, В. Семенюк, Л. Табурянський.
Переговори передбачають тільки узгодження мирного процесу зміни режиму.
Документи прийняті ГК:
1. Заява про створення Громадянського комітету захисту Конституції “Україна в небезпеці”.
2. Доповнення до назви комітету гасла – “За Україну без Кучми”.
3. Звернення до громадян, політичних партій та громадських об’єднань України.
4. Звернення до працівників правоохоронних органів.
5. Звернення до інтелігенції України.
6. Звернення до студентів України.
7. Звернення до Президента України.
8. Звернення до глав Європейських країн, Ради Європи, ООН та урядів країн світу.
9. Звернення до молоді України.
10. Звернення до працівників засобів масової інформації.
11. Звернення до канцлера Німеччини.
12. Звернення до Президента Росії
13. Меморандум Громадянського комітету захисту Конституції.

Відповідальний секретар Олександр Божко


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".