МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ДЕСЯТЬ ЗАПИТАНЬ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

03/04/2001 | Майдан-Інформ
Висловлюючи стурбованість політичною ситуацією, що склалася нині в Україні, та переймаючись долею демократії і законності в нашій державі, звертаємося до Президента України як гаранта Конституції і стабільності суспільного життя.
1. Чому Ви, пане Президенте, не квапитеся відправити у відставку осіб, які скомпрометували себе під час ведення слідства у справі Георгія Гонгадзе – голову Служби безпеки України, міністра внутрішніх справ України та Генерального прокурора України?

2. Чому Ви не сприяєте проведенню об’єктивного і всебічного розслідування справи про зникнення і вбивство Георгія Гонгадзе?

3. Чому Ви не зацікавлені у проведенні незалежних експертиз тіла, знайденого у Таращі, і аудіозаписів, представлених майором М.Мельниченком?

4. Чому Ви досі впевнено і аргументовано не спростували оприлюднених ще 28 листопада 2000 року фактів, які свідчать про Вашу причетність до зникнення Георгія Гонгадзе, а також до інших злочинів?

5. Чому Україна перетворилася за роки Вашого правління на корумповану державу, малопривабливу для зовнішніх інвесторів і з низьким авторитетом у світі?

6. Чому Ви, як гарант Конституції, не можете гарантувати своїм громадянам свободу слова та право на життя?

7. Чому за часів Вашого керівництва державою в нашого народу знову з’явився страх – перед репресіями з боку силових структур чи Державної податкової адміністрації, яка перетворилася на знаряддя розправи з політичними інакодумцями?

8. Чому жодна резонансна справа в Україні не була доведена до логічного завершення?

9. Чому Ви і Генеральна прокуратура покриваєте факти корупції у Вашому найближчому оточенні?

10. Чому Ви, не давши жодної логічної чи аргументованої відповіді на попередні дев’ять запитань, досі добровільно не подали у відставку?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".