МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

03/04/2001 | Майдан-Інформ
ЗВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
Форуму Національного Порятунку

13 лютого цього року оприлюднено Звернення до українського народу, підписане спільно Л.Кучмою, І.Плющем та В.Ющенком. В цьому зверненні основним ворогом нації визначено створений 9 лютого Форум Національного Порятунку. При цьому автори «Звернення» послуговуються видобутими з нафталіну зворотами часів холодної війни. Людей, що створили Форум, кваліфіковано як невдах і банкрутів, які прагнуть виключно одного: за будь-яку ціну врятувати себе від політичного забуття. А всім спробам протесту пообіцяна “активна й рішуча відсіч”. Відкриту брехню генерального прокурора Потебенька про розслідування справи Георгія Гонгадзе, цинізм щодо мами зниклого журналіста «підписанти» оцінюють як незначні недоліки слідства. З духу їхнього «Звернення» випливає, що кожного громадянина, який наважиться спитати: хто знищив Гонгадзе? хто вбив Чорновола? чому так ганебно живуть люди? - «трійка» оголошує фашистом. Нас глибоко обурює інтелектуальний та моральний рівень авторів «Звернення», їхня готовність перекручувати очевидні факти. Тільки надзвичайно цинічні люди здатні назвати “невдахами” й “банкрутами” дисидентів, які заплатили за свої переконання десятиліттями таборів, світової слави учених, митців і артистів, які є гордістю України. Серед засновників Форуму - політики, які могли б і далі перебувати на вершині влади, якби загострене сумління не змусило їх стати в опозицію до корумпованого і злочинного режиму.
Ми розцінюємо появу такого звернення як готовність влади вдатися до силових сценаріїв розв’язання кризи. Це підтверджує звіряче побиття учасників мирного пікету в Дніпропетровську, намагання влади ліквідувати наметове містечко в Києві, арешт члена Ради Форуму, голови партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко. Нас особливо непокоїть те, що в ім’я збереження при владі Леонід Кучма не лише готовий вдатися до репресій, але й відверто торгує суверенітетом та економічними інтересами України, дедалі відвертіше зраджує європейський вибір і перетворює Україну на слухняного сателіта інших держав. Нас не дивує підпис під цим зверненням президента Л.Кучми. Проте ми наголошуємо:
в силу тих або інших причин підписавши це звернення, І.Плющ та В.Ющенко свідомо поставили себе на один щабель з морально дискредитованою людиною, на яку чекає суворий суд історії.
Ми заявляємо: жодні репресії й залякування не уб’ють в українцях волі до гідного людського життя. Своїми діями режим тільки консолідує людей на боротьбу в ім’я майбутнього своїх дітей і онуків. Сьогодні на вулиці виходять тисячі. Завтра вийдуть мільйони. І вони спитають з усіх і воздадуть усім за їхніми справами. Ми, громадянська опозиція, відкрито заявляємо: ціна збанкрутілого владного режиму нульова, а ціна прийдешнього нашої Батьківщини - незміренно велика. Ми закликаємо всіх чесних людей? Рятуймо Україну ціною відходу сьогоднішнього режиму, а не режим - ціною занедбання України.
Наша мета - справедливість. Наша мета - правда.
Ухвалено 14 листопада 2001 року


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".