МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗВЕРНЕННЯ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

03/04/2001 | Майдан-Інформ
Президенту України
Верховній Раді Україи

ЗВЕРНЕННЯ

Проаналізувавши та обговоривши політичну ситуацію в Україні, ми, депутати Львівської обласної ради висловлюємо стурбованість з приводу дестабілізації у суспільстві через невирішення нагальних політичних і економічних проблем, загрозу демократії, нерозслідування нагальних кримінальних злочинів - М.Бойчишин, В.Гетьман, В.Чорновіл, Г.Гонгадзе та інші. Внаслідок публічних звинувачень найвищого політичного керівництва держави у причетності до злочинних дій зростає недовіра громадян до всіх гілок державної влади, триває дискредитація України в очах світової спільноти.
Усе це відбувається на тлі падіння моралі, нехтування християнських засад, зневажливого ставлення з боку посадових осіб до державної мови, розгулу в нашому інформаційному просторі іноземних засобів масової інформації.
Нас турбує засилля в економіці України тіньових структур, подальше захоплення економічного простору держави олігархічними структурами та активним втіленням у цей простір російського бізнесу.
Ми хочемо, щоб Україна стала державою, де Конституція і закони є однаково обов’язковими як для безробітного чи підприємця, так і для Міністра чи Президента. Україна повинна стати правовою, демократичною державою.
Занепокоєні її долею,
вимагаємо:
1. Забезпечити створення законодавчих механізмів для консолідації всіх гілок законодавчої влади.
2. Правдивого і об’єктивного висвітлення подій, які впродовж кількох місяців турбують українське суспільство.
3. Негайного проведення незалежної експертизи представлених аудіо- та відео матеріалів із залученням міжнародних інституцій.
4. Проведення реформ у правоохоронних органах, відставки Генерального прокурора, силових міністрів через їхню бездіяльність чи неспроможність розслідувати зникнення журналіста Г.Гонгадзе, інші резонансні злочини.
5. Підписати Закон про тимчасові слідчі комісії та Закон про вибори народних депутатів.
Ми закликаємо громадян України до підтримки демократії і парламентаризму, а також звертаємося до всіх патріотичних сил консолідувати зусилля, знайти виважений та гідний шлях виходу з політичної кризи.

27 лютого 2001 р. Схвалено XX сесією
Львівської обласної ради
3-го демократичного скликання


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".