МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

З В Е Р Н Е Н Н Я до голів тернопільських облради та облдержадміністрації

03/25/2001 | Майдан-Інформ
Голові Тернопільської
обласної ради
В.Олійнику
Голові Тернопільської обласної
держадміністрації
В.Коломийчуку

З В Е Р Н Е Н Н Я

9 березня, в день річниці народження Шевченка, центральна влада пішла на масові побиття мирних демонстрантів. В цей день міліцією затримано більше 250 учасників акції. Такими брутальними антизаконними діями Кучма продемонстрував, що він вже відкрито, зухвало відкидає Конституцію і бере курс на боротьбу з народом і опозицією із застосуванням грубих репресивних заходів. Таким чином, кримінальний режим Кучми сподівається репресіями посіяти страх в суспільстві і продовжити своє панування.

Учасники віча тернополян, організованого Громадянським комітетом Тернопільщини "За Україну без Кучми" звертаються до Вас, як до керівника найвищої - представницької гілки влади в регіоні і вимагають:
- вжити заходів до звільнення з-під арешту громадян Тернопільщини (а це в більшості юнаки, за якими - майбутнє України), затриманих у Києві та знятих з поїздів під час акцій опозиції 9 березня та після проведення акцій;
- не допустити до переслідування державних службовців за ідеологічними чи політичними мотивами, зініційованого президентом України.
- скликати позачергову сесію обласної ради, на якій висловити недовіру до президента Кучми та його поплічників.


Прийнято на віче тернополян 11 березня 2001 року
Учасників віча - більше семи тисяч чоловік
м.Тернопіль


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".