МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Заява прес-служби УНП "СОБОР" з приводу ставлення партії до всеукраїнської акції "За Ющенка, за реформи"

04/08/2001 | Майдан-Інформ
Заява прес-служби УНП "СОБОР" з приводу ставлення партії до всеукраїнської акції "За Ющенка, за реформи"

15 березня цього року лідери партій "Реформи і порядок", УНР, НРУ, та КУН оголосили про початок всеукраїнської акції "За Ющенка, за реформи". УНП "СОБОР" та наші союзники по блоку УРП та УХДП за умов, які склалися сьогодні в українському суспільстві, вважають великою небезпекою намагання усунути прем'єр-міністра В.Ющенка руками ситуативної олігархічно-комуністичної більшості в Верховній Раді. Відтак наші регіональні та місцеві організації готові взяти участь у збиранні підписів на підтримку прем'єра.
Водночас ми не можемо беззастережно говорити сьогодні про підтримку "Уряду В.Ющенка", оскільки він, на наше переконання, не являє єдиної команди. До цього Уряду входять чимало постатей, чиє призначення на посади ініціювалося безпосередньо на Банковій, і які не можуть уособлювати курсу на ринкові демократичні реформи. Ми також не можемо схвалювати половинчастої, нерішучої позиції самого прем'єра з багатьох гострих питань політичного життя, яка особливо рельєфно виявилася в підписанні В.Ющенком відомого "Звернення трьох".
Тому ми вважаємо умовою виходу України з кризи лише глибоку реформу системи влади, за якої буде встановлено справжнє народовладдя, усунено небезпеку узурпації влади якимось одним органом чи особою. Закликаємо всі національно-демократичні партії та організації зосередити свої зусилля насамперед на проведенні цих демократичних перетворень, на усуненні від влади дискредитованого режиму президента Л.Кучми, за якого європейський вектор руху України шляхом реформ, добробуту і народовладдя неможливий.

Прес-служба УНП "СОБОР"


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".