МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Заява ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ

04/27/2001 | Майдан-Інформ

Заява
ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ

Відставка Кабінету Міністрів України на чолі з Віктором Ющенком - подія, що істотно вплинула на суспільно-політичну ситуацію в державі і може мати непередбачувані наслідки для майбутнього нашої країни.
Головна причина відставки уряду Ющенка криється не в поганій роботі Кабміну, навпаки, за рік своєї діяльності він досягнув значних успіхів - а в намаганні комуністів і так званих пропрезидентських фракцій вирішити свої вузькопартійні і корпоративні проблеми. Комуністи не можуть пробачити уряду Ющенка піднесення рівня життя народу, адже розв'язання соціальних проблем означає для них втрату підтримки виборців. Олігархи незадоволені його діями, бо підвищення добробуту людей робилося за рахунок боротьби з тіньовим капіталом. Непоступливість Прем'єра у боротьбі з кланами позбавляє їх можливості використання так званого адмінресурсу на майбутніх виборах.
Відставка уряду Ющенка несе загрозу зміни не тільки внутрішньо-політичного, але й зовнішньо-політичного курсу України. Опоненти Прем'єра не приховували свого незадоволення його проєвропейською орієнтацією і намаганнями послідовно відстоювати національні інтереси країни. Більше того, антипрем'єрські сили штовхають Україну в "обійми" Росії, що може призвести до втрати державного суверенітету та економічного грабунку України Москвою.
Безпосередня вина за відставку уряду Ющенка лежить на Президентові України Леонідові Кучмі. Він не тільки не спромігся захистити В.Ющенка і його реформаторський курс, але зайвий раз довів свою залежність від кланово-олігархічних структур й неспроможність керуватися державницькими пріоритетами.
Відставка Віктора Ющенка позбавила Україну Прем'єра-реформатора, але дала їй нового національного лідера. Сьогодні головне завдання усіх національно-державницьких сил гідно зустріти виклик комуністів і олігархів та об'єднатися довкола В.Ющенка як політика, що може консолідувати суспільство на вирішення головної проблеми - встановлення в Україні чесної і справедливої влади.

Голова ОУН Микола Плав'юк

27 квітня 2001 р.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".