МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Заява Прес-служби УНП “СОБОР” з приводу передання до ЦВК документів ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

05/11/2001 | Майдан-Інформ
Заява Прес-служби УНП “СОБОР” з приводу передання до ЦВК документів ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

Восьмого травня цього року заступник голови УНП “СОБОР”, міській голова Черкас передав до ЦВК оформлені у відповідності до чинного законодавства документи про створення громадянами України, жителями міста Черкас ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. На референдум пропонується винести два запитання:
Питання № 1. Чи Ви згодні з тим, що за те , що сталося з Україною та її народом за всі роки правління Президента Л.Д. Кучми (катастрофічне руйнування економіки, різке погіршення добробуту народу, зростання злочинності і корупції, падіння авторитету України в світі, масові порушення прав громадян та інше), він повинен в знак каяття сам добровільно подати у відставку та проголосити заяву про неї відповідно до статей 108 та 109 Конституції України?
Питання № 2 . Чи Ви згодні з тим, що в Україні внаслідок правління Л.Д. Кучми утвердився авторитарний, антидемократичний владний режим і тому потрібно після відставки нинішнього Президента встановити європейську модель організації влади, за якої народ через обраних ним своїх представників бере участь у формуванні Кабінету Міністрів України та здійснює контроль за його діяльністю?
У відповідності до чинного Закону про Всеукраїнський та місцеві референдуми ЦВК зобов’язана протягом 15 днів зареєструвати ініціативну групу, або ж мотивовано відмовити в її реєстрації.
УНП “СОБОР” заявляє – збори громадян України, жителів міста Черкас, пройшли із найсуворішим дотриманням всіх вимог чинного законодавства. Відтак ми вимагаємо від ЦВК не чинити жодних бюрократичних перешкод на шляху волевиявлення народу .
Українська Народна Партія “СОБОР” разом з іншими демократичними, державницькими, патріотичними партіями та організаціями доможеться усунення дискредитованого владного режиму Л.Кучми в рамках процедур, передбачених Конституцією України. Тільки так ми побудуємо демократичну, заможну, європейську країну.

Прес-служба УНП “СОБОР”


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".