МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗВЕРНЕННЯ молодіжних громадських організацій до Президента України Леоніда Кучми

06/09/2001 | Майдан-Інформ
ЗВЕРНЕННЯ
молодіжних громадських організацій
до Президента України Леоніда Кучми

Шановний Леоніде Даниловичу!

Система державної молодіжної політики, яка є одним із пріоритетів внутрішньої політики країни, постала сьогодні перед реальною загрозою розвалу. Ми намагаємося привернути Вашу увагу до цього.
Змушені називати речі своїми іменами: система молодіжної політики України, до створення якої ми – представники молодіжних громадських організацій, безпосередньо причетні, опинилася на межі тотального розвалу. Всі конструктивні спроби молодіжних організацій, а також правові приписи наражалися на повне ігнорування з боку центрального органу виконавчої влади.
Лідерам організованого молодіжного руху до останнього часу вдавалося запобігати негативним реакціям молоді на загострення ситуації в галузі. Зараз ми не бачимо можливості та сенсу стримувати справедливе обурення молоді політикою розбрату, яку з моменту призначення проводить керівник Державного комітету молодіжної політики, спорту і туризму України.
Зокрема:
1. Нездатність створити належні організаційні умови для функціонування Департаменту молодіжної та сімейної політики. Голова Державного комітету дав особисту згоду на виселення Департаменту молодіжної та сімейної політики з приміщення (з передачею новому власникові меблів, оргтехніки), не зміг забезпечити виділення нового приміщення для відновлення нормальної роботи.
2. Намагання одноосібно вирішувати всі питання. Це проявляється у позбавленні заступника голови - начальника департаменту права видавати накази та розпорядження, діяльність і досвід якого визнані переважною більшістю найвідоміших молодіжних організацій. Такі тенденції гальмують ефективну роботу з молодіжними організаціями, унеможливлюють розвиток соціального партнерства.
3. Нагнітання напруження в молодіжному середовищі, котре породжене протиставленням вузьких інтересів кількох, наближених до голови організацій, інтересам, досвіду і традиціям переважної більшості молодіжних організацій.
4. Невиконання Указів Президента України, Законів України в галузі молодіжної політики, особливо в частині здійснення державного фінансування молодіжних програм і заходів (з початку року зірвано виконання близько 50 соціально важливих молодіжних програм).
5. Свідоме викривлення інформації та маніпулювання фактами при інформуванні Президента України, Кабінету Міністрів України щодо перебігу подій у молодіжному середовищі.

Вважаємо, що керівник Державного комітету молодіжної політики, спорту і туризму України виявив нездатність виконувати покладені на нього обов’язки, не виправдав наші очікування, натомість спровокував загострення ситуації в молодіжному середовищі.
Враховуючи вищезазначене, звертаємося до Вас, Леоніде Даниловичу, з наполегливим проханням терміново вжити заходів для збереження системи державної молодіжної політики та виведення її на якісно новий рівень. Зокрема:
1. За непрофесіоналізм, невміння налагодити співпрацю з представниками переважної більшості молодіжних громадських організацій звільнити із займаної посади Голову Державного комітету молодіжної політики спорту і туризму України.
2. Забезпечити автономність центрального органу виконавчої влади – Державного департаменту молодіжної та сімейної політики.
3. Дати відповідне розпорядження щодо розміщення Державного департаменту молодіжної та сімейної політики в адміністративному будинку по вул. Софіївська, 2, створення на його базі Будинку Української Молоді.
4. При призначені нового керівника Державного комітету молодіжної політики, спорту і туризму України врахувати пропозиції переважної більшості зареєстрованих молодіжних громадських організацій щодо його кандидатури.
5. Зобов’язати центральні органи виконавчої влади безумовно виконувати вимоги Указів Президента: № 1284/99 від 06.10.1999 р., № 1285/99 від 06.10.1999 р., № 221/2001 від 29.03.2001 р., Законів України в галузі молодіжної політики.
6. До святкування Дня Молоді (24 червня 2001р.) провести Вашу зустріч з лідерами зареєстрованих всеукраїнських молодіжних громадських організацій, що дасть змогу виробити оптимальні шляхи виходу із складної ситуації в молодіжній політиці.

З повагою, лідери молодіжних організацій


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".