МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

До Його Святості Папи Римського Івана Павла ІІ від в’язнів сумління, що утримуються в СІЗО СБ України.

06/18/2001 | Майдан-Інформ
До Його Святості Папи Римського Івана Павла ІІ від в’язнів сумління, що утримуються в СІЗО СБ України

ЗВЕРНЕННЯ

Святійший Отче!

Приїзд Вашої Святості у тяжкі для України часи, коли вона переживає кризу моральну та політичну, вважаємо подією великої ваги та значення.

Звертаємось до Вас, Ваша Святосте, у надії бути почутими, бо перебуваємо в ув’язненні вже четвертий місяць без жодних для цього підстав. В Україні не діє інститут презумпції невинності, і ми є цьому найкращим підтвердженням.

Ми не будемо привертати увагу Святійшого Отця до стану свободи слова в Україні – це політика, ми не будемо говорити про зубожіння матеріальне – це економіка, але ми не можемо мовчати про переслідування в нинішній Україні за інакодумство, за приналежність до тієї чи іншої офіційно дозволеної організації. В нашій державі зараз понад 20 політв’язнів, єдина вина яких у тому, що вони вважали за необхідне публічно відстоювати свої погляди.

Що це за держава, котрій загрожують 18-літні юнаки? Це або надто слабкий режим, який боїться свідомої молоді, або надто жорстокий, що на прикладі репресування 18-літніх дає зрозуміти решті, що буде з ними у разі небажання "коливатись разом із генеральною лінією Кучми".

Тому, Святійший Отче, сподіваємось на те, що Ви не залишите без уваги ту несправедливість, яка чиниться у стосунку невинних.

Маємо велику надію на Ваше Благословення на жертовне служіння Україні та молитву за нашу долю і долю нашої Вітчизни.

В’язні сумління:

Шкіль Андрій
Ляхович Микола
Зайченко Руслан
Бойко Олег
Горощук Володимир
Мірончук Владислав
Косенко Андрій
Гальчик Сергій
Литвиненко Павло
Бурячок Олег
Назар Василь
Павлюк Володимир
Андрусенко Денис
Самофалов Сергій
Селега Павло
Ігор Мазур


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".