МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПОЛІТИЧНА РЕЗОЛЮЦІЯ Центральної Ради Української Народної Партії «СОБОР»

07/07/2001 | Майдан-Інформ
7 липня 2001 року
на засіданні Центральної Ради УНП “СОБОР”
була ухвалена Резолюція.

ПОЛІТИЧНА РЕЗОЛЮЦІЯ Центральної Ради Української Народної Партії «СОБОР»

Центральна Рада УНП «СОБОР» відзначає: за час після І З‘їзду партії політична ситуація в Україні суттєво ускладнилася. За вказівкою президента Л.Кучми спільними зусиллями олігархів та комуністів було відправлено у відставку прем‘єр-міністра В.Ющенка. Запровадження інституту держсекретарів свідчить про намагання президентської адміністрації напередодні парламентських виборів зосередити в своїх руках всі важелі впливу на політичну та економічну ситуацію в державі з метою збереження при владі нинішнього корумпованого й морально дискредитованого режиму.

Українське суспільство так і не дочекалося справедливого й незалежного розслідування справи про вбивство журналіста Г.Гонгадзе та звинувачень, оприлюднених майором Мельниченком. З‘являються щоразу нові свідчення причетності до протизаконних дій, багатомільярдних розкрадань національного надбання все нових осіб з оточення президента Л.Кучми. За таких умов природною реакцією громадян України на сваволю й обман стало ініціювання всенародного референдуму з питань дострокової відставки Л.Кучми. Шалена й протизаконна протидія, яку влада чинить його ініціаторам, свідчить про те, що ця влада ні на хвильку не сумнівається, якими стануть результати такого референдуму.

Центральна Рада відзначає: Президія Центральної Ради, Голова партії А.Матвієнко, члени депутатської групи «Соборність» у Верховній Раді України послідовно діяли на виконання Резолюції І З‘ізду УНП «СОБОР». Партія та її лідери своєчасно й принципово реагували на основні події суспільно-політичного життя. Завдяки зусиллям А.Матвієнка Верховна Рада зробила перший крок на захист потоптаних прав територіальної громади м.Василькова. Стараннями Г.Омельченка та А.Єрмака стали відомими чергові кричущі факти зловживань вищих посадових осіб держави.

Значну увагу керівництво УНП «СОБОР» приділяло нагальній справі об‘єднання всіх національно-демократичних, антиолігархічних, опозиційних до сьогоднішнього владного режиму сил. Члени партії разом з нашими побратимами по блоку УНП «СОБОР»-УРП-УХДП взяли активну участь у створенні об‘єднання «Українська правиця», постійно закликали до утворення широкого блоку всіх демократичних сил, який, на чолі з авторитетним політиком загальнонаціонального рівня, міг би перемогти на чергових парламентських виборах.

Проте через шалену протидію президентської адміністрації, угодовську й егоїстичну позицію ряду лідерів національно-демократичного табору та відсутність визначеності в діях В.Ющенка такого блоку досі не створено. Центральна Рада УНП «СОБОР» вважає неприпустимим дальше зволікання в справі структурування демократичної опозиції.

Тому як перший крок до широкої єдності ми обстоюємо створення на основі Форуму Національного Порятунку, що виникнув як громадянська ініціатива видатних політиків, науковців, письменників, митців, передвиборчого блоку партій демократичної опозиції «Форум національного порятунку» в складі УНП «СОБОР», УРП, УХДП, ВО «Батьківщина», УСДП, УКРП, Патріотичної партії.

Ми відзначаємо - такий крок цілком відповідатиме Політичній декларації про створення блоку УНП «СОБОР», УРП, УХДП, відкритого для всіх партій національно-демократичного спрямування. Ми переконані: ввійшовши до Форуму Національного Порятунку, блок наших трьох партій не припиняє свого існування й не зрікається своєї мети - організаційного об‘єднання в майбутньому УНП «СОБОР», УРП та УХДП в єдину потужну партію. Ми сподіваємося на долучення до цього процесу й інших партій, які поділяють наші програмові засади.

Центральна Рада відзначає, що від сьогодні найголовнішим завданням всіх партійних організацій, кожного партійця стає підготовка до майбутніх виборів у складі блоку демократичної опозиції. При цьому партія вважає для себе пріоритетним успішну участь у виборах органів місцевого самоврядування, оскільки без перемоги на місцевому рівні неможливе успішне здійснення реформ в ім‘я народу.

Партія водночас продовжує вважати для себе пріоритетом широку просвітницьку роботу серед громадян. Меті просвітництва буде підпорядковано експедицію «СОБОР-2001», присвячену 10-річчю незалежності України та 800-річчю від дня народження першого короля України Данила. Ми нестимемо людям слово правди, беручи участь у зборах з організації ініціативних груп з проведення всенародного референдуму щодо дострокової відставки Л.Кучми.

Нашим гаслом залишається - Україні гідність, правду, єдність. Ми пробудимо гідність народу, ми повернемо людям правду. І в єдності з усіма силами демократичної опозиції ми переможемо!

Ухвалено 7 липня 2001 року в м.Києві.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".