МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗАЯВА прес-служби УНП «СОБОР» з приводу поїздки Л.Кучми до Білорусі.

07/25/2001 | Майдан-Інформ
25 липня президент України Л.Кучма здійснить поїздку до Республіки Білорусь, де в рамках «свята трьох братніх народів» під час фестивалю «Слов‘янський базар» зустрінеться з В.Путіним та О.Лукашенком.

УНП «СОБОР» звертає увагу на те, що участь президента України в заході, наскрізь пронизаному інтеграційною промосковською риторикою, рішуче суперечить заявленому раніше європейському векторові розвитку України і є ще однією демонстрацією хиткості зовнішньої політики нашої держави. Водночас ми вважаємо вкрай недоречною зустріч Л.Кучми з О.Лукашенком, проти якого висунуто звинувачення в створенні «ескадронів смерті» з метою фізичного знищення провідних опозиційних політиків.

УНП «СОБОР», як і всі партії, що входять до блоку української демократичної опозиції Форум Національного Порятунку, солідарна з боротьбою білоруських патріотів за демократичну, справедливу, європейську Білорусь. Ми переконані: без усунення дискредитованих антинародних режимів Л.Кучми та О.Лукашенка, без відродження демократії й законності неможливий по-справжньому стабільний розвиток нашої частини європейського континенту, неможлива побудова по-справжньому затишного європейського дому для всіх європейців.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".