МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

З А Я В А Ради Української республіканської партії.

08/17/2001 | Михайло Свистович
11-12.08.2001 року
м. Київ

10-у річницю незалежності Україна зустрічає не тільки військовим парадом на Хрещатику, показними урочистостями в майже всіх населених пунктах держави, бажанням справити враження на представників розвинутих демократій Заходу щодо поліпшення економічної і політичної ситуації в Україні, а і десятками в‘язнів сумління, що й знову, як у ще не такі забуті часи, заповнили камери незнищених радянських тюрм.

Вже більше року, внаслідок грубої провокації, перебуває в камері Лук‘янівського СІЗО член УНР Леонід Ковальчук. Андрій Шкіль, Руслан Зайченко та інші члени УНА-УНСО , які були арештовані після спровокованих спецслужбами, сутичок з міліцією 9 березня 2001 року, утримуються в СІЗО СБУ більше 5 місяців. Також 5 місяців утримувалися в СІЗО, а нині перебувають під судовим слідством члени гурту “Самостійна Україна”.

Всі спроби влади прикріпити до вищеназваних представників політичних сил ярлики кримінальних злочинців – безпідставні й бездоказові, спрямовані на те, аби залякувати опозицію.

Правова демократична держава, будівництво якої декларує перед світовою громадськістю панівний режим, несумісна з беззаконням і аморальністю, яку він демонструє стосовно цих людей.

Враховуючи всі обставини затримання, слідства і судочинства, вимагаємо припинити судові переслідування політв‘язнів незалежної України.

Голова УРП
Левко Лук‘яненко


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".