Донецьк. Запрошення на суд по закриттю школи №111

23 серпня, в 10-00, в Донецьку відбудеться шосте засідання Ворошиловського районного суду (вул. Любавіна, 4) по справі про закриття 111-ої школи міста Донецька.

В 9.30 відбудеться пікетування Ворошиловського районного суду (вул. Любавіна, 4) в якому беруть участь: батьки, учні, що навчаються в цій школі, організації, які підтримують боротьбу батьків з свавіллям властей (всього планується участь приблизно сто осіб).

В попередньому, п’ятому судовому засіданні, 19 серпня Ворошиловський районний в Донецьку суд відмовив більше 30 батькам учнів школи №111 в залученні до судового процесу під абсурдним приводом. Суддя Орехов поставив під сумнів, що заявники дійсно є батьками дітей, які вчаться в цій школі, хоча йому були надані особисті справи учнів і довідки з школи.

Цікаво, що в попередньому п’ятому судовому засіданні 19 серпня Ворошиловській суд почав розгляд справи про закриття 111-й школи з оголошення листа Донецького міського Олександра Лукьянченка, в якому він просить суд прискорити розгляд справи.

Представники міської і обласної влади в суді почали плутатися в своїх свідченнях. Так напередодні 19 серпня міськрада подала до суду копію «Дорожньої карти по оптимізації учбових закладів Донетчини», на підставі якої, за їх словами, ухвалювалося рішення про ліквідацію школи №111 в Донецьку. Але 19 серпня в судове засідання поступив лист Донецької облдержадміністрації, в якому вказано що ніякої «дорожньої карти» не існує, принаймні їм про це невідомо.Так,що дотепер представники Донецької міської поради не можуть вказати причини закриття школи №111.

Схоже, що суддя намагається таки виконати вказівки властей, адже всі важливі клопотання позивачів по витребуванню доказів він відхиляв і продовжував слухання справи після закінчення робочого дня в суді (після 17.00). При цьому він не враховував клопотання батьків про необхідність відкласти розгляд справи, адже батьків дома чекають неповнолітні діти. Слухання продовжувалося з 8.30 19 серпня майже безперервно. «Це просто знущання і беззаконня. Розгляд справи триває вже 10 годин. А дома нас чекають маленькі діти», – повідомила «Фронт Змін позивач Ірина Круглова.

Після численних прохань матерів учнів школи, суддя ухвалив рішення перенести засідання. Адвокати «Фронту Змін» наполягали на перенесенні суду на два тижні. В той же час представник міських властей прямо в залі суду нахабно заявив про необхідність щонайшвидше вирішити справу, не відкладаючи її надовго. Врешті-решт суддя призначив наступне засідання на вівторок, 23 серпня на 10 годину.

Батьки борються за школу вже вісім місяців, залишився один тиждень до першого вересня. Просимо Вас не залишитися осторонь і підтримати батьків у відстоюванні школи, що незаконно закривається.

Контактні телефони: 095 335 11 65

Ірина Круглова, позивач, мати учня 111-й школи: 066-256-34-64

Сергій Чирін, в.о. глави ДОО “Фронт Змін”: 099-033-51-07

Павло Вишебаба, прес-секретар ДОО “Фронт Змін”: 099-708-70-10