НМПУ вимагає відновити мовлення трьох харківських телекомпаній

ПРЕС-РЕЛІЗ
Комітет Незалежної медіа-профспілки України
Контактний телефон +38 050 310 44 41

НМПУ вимагає відновити мовлення трьох харківських телекомпаній

18 вересня 2011 року. Незалежна медіа-профспілка України стурбована діями очолюваної міським головою Геннадієм Кернесом харківської влади, яка відновила тиск на місцеві засоби масової інформації. Одразу три телекомпанії АТН, «Фора» та «А/ТВК» минулого тижня припинили мовлення через свавільні рішення владних органів. Першим було заблоковано найпопулярніший у місті телеканал АТН, перегляду якого, згідно з опитуваннями, віддає перевагу половина мешканців міста.

Є підстави вважати, що згадані ЗМІ закрито через невдоволення цими засобами масової інформації з боку Геннадія Кернеса, оскільки він неодноразово публічно висловлював обурення критикою його діяльності у програмах телекомпаній.

НМПУ вважає, що блокування роботи харківських ЗМІ є брутальним наступом на свободу слова з метою позбавити харків’ян критичного погляду на діяльність влади.

Ми підтримуємо позицію Української Гельсінської спілки з прав людини і вимагаємо відновити мовлення телекомпаній АТН, «Фора» та «А/ТВК», а потім вирішувати усі спірні питання.