Всесвітня Рада Церков закликає святкувати “час створіння” і захищати ліси

Всесвітня Рада Церков (ВРЦ) приєдналася до екуменічно-екологічної ініціативи відзначення дня створіння та часу створіння з 1 вересня до 4 жовтня, як часу молитви, переосмислення свого ставлення до природного довкілля, екологічного навернення та більш відповідального використання Божих дарів природи.

День створіння був започаткований у 1989 році Константинопольським патріархом Димитрієм І. З цього часу все більше і більше християн по всьому світі в „часі створіння” в особливий спосіб дякують Богу за створений світ, моляться і об’єднують свої зусилля на благо довкілля.

2011 рік проголошений Організацією Об’єднаних Націй як міжнародний рік лісів. З огляду на це Всесвітня Рада Церков закликає “до молитов та розважань присвячених лісам та пов’язаних із ними темам”.

ВРЦ закликає також всіх християн і людей доброї волі до встановлення “екологічної справедливості” і наголошує на необхідності “активно ангажуватися для подолання проблем забруднення нашої планети та усунення причин змін клімату”.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Довідка:

До Всесвітньої Ради Церков входять 349 церков, деномінацій та церковних спільнот із 110 країн, які репрезентують близько 560 млн. християн. До Ради належать переважна більшість православних церков, а також численні англіканські, протестантські та багато інших християнських церков та церковних об’єднань. Існує тісна співпраця Ради з Католицькою церквою.