Азербайджанці торгували опієм як картоплею

    В  результаті спецоперації співробітники управлінь СБУ в місті Севастополі і Миколаївській області ліквідували трансконтинентальний канал постачання в місто Севастополь ацетильованого опію.
    З’ясувалося, що наркотики надходили в Україну з Афганістану, Ірану та Пакистану транзитом через Європу. Вартість затриманої партії оцінюють на суму понад три мільйони гривень.
    Зазначимо, що злочинну організацію створили вихідці з Азербайджану, які проживають у містах Севастополі та Миколаєві. Вони маскували свою незаконну діяльність під торгівлю овочами, називаючи ацетильований опій між собою картоплею або цибулею.

   Наркотик поставлявся в Рівне, Дніпропетровськ, Миколаїв, Крим, Севастополь та інші міста. Як кур’єрів використовувалися молоді жінки у віці від 18 до 25 років. Їх слов’янська зовнішність, скромна непомітний одяг не викликала підозр у співробітників правоохоронних органів. При транспортуванні наркотиків, щоб не відчули службові собаки, кожен контейнер пересипався зернами кави або меленим перцем.
                                    

Слов'янки-наркокур'єри

    Затримання партії наркотиків відбувалося в місті Миколаєві за участі бійців спецпідрозділу «Альфа». Співробітники спецслужби провели оперативну закупівлю у наркоділків 1 кілограма опію за 70 тисяч гривень. За оцінками експертів, з цієї партії можна було виготовити до ста тисяч разових доз опію.

Українські гривні азербайджанських продавців опію

    Відносно п’яти членів злочинної організації слідчим відділом Севастопольського управління СБУ порушено кримінальну справу за двома статтями Кримінального кодексу Україні. Їм інкримінується контрабанда і незаконний збут наркотичних засобів групою осіб в особливо великих розмірах. За даним фактом проводиться слідство.