Молодь пройшлася столицею маршем, вимагаючи доступне житло

В суботу, у Києві, молодіжні громадські організації провели акцію «Марш безквартирної молоді», яку ініціювала громадянська ініціатива «Молодіжна варта».

Учасники акції вимагали у парламентських партій виконати свої обіцянки щодо забезпечення молоді доступним житлом.

Молоді люди, яких зібралося попри холодну дощову погоду понад 200 осіб, пройшлися маршем від Київської міської державної адміністрації через Кабінет Міністрів України до Верховної Ради.

Біля державних будівель молодь залишила цеглину, перев’язану стрічкою з бантиком – натяк на те, що за нинішньої політики влади в сфері забезпечення молоді житлом, остання може зібрати грошей хіба що на цеглину для майбутнього власного помешкання.

Учасник акції скандували гасла «Молодь є – житла нема!», «Бандитам – тюрми! Молоді – житло!», «Будуйте, а не саджайте!».

«Представники провладної Партії регіонів обіцяли нам доступні кредити в розмірі 5-7%, соціальне житло, Президент Віктор Янукович казав, що зробить все, аби житло коштувало 4000 грн. за квадратний метр. Але хіба щось було виконано з обіцяного?» – задається  питанням один з організаторів акції, член національного комітету «Молодіжної варти» від Молодіжного Націоналістичного Конгресу, представник «Оновлення країни» Сергій Пархоменко.

«Щоб взяти кредит на житло у банку хоча б під 16-20% річних, молода людина має отримувати зарплату щонайменше 5 тис. грн. Це реально за нинішніх обставин? Ні! Як показує статистика, понад 50 відсотків молодих сімей, я вже не кажу про самотніх осіб, не можуть дозволити собі таке задоволення. Якщо влада і далі так нахабно буде ігнорувати  вимоги своїх громадян, то вона отримає  масштабні акції протесту по всій країні», – додав Сергій Пархоменко.

Нагадаємо, Марш безквартирної молоді проводиться вже другий рік поспіль. В ньому традиційно беруть участь ФРІ, МНК, СІМ, Молода Просвіта, Студентська спілка «Студентський актив», Студентське братство «Дельта ксі», Спека, Дебатна Академія та інші провідні молодіжні громадські організації України.