Підприємці Кіровська скаржаться на вимагання грошей міським головою

Група підприємців з Кіровська Луганської області скаржаться на тиск з боку міського голови Володимира Патюти, який примушує їх ремонтувати міські будинки власним коштом.

Про це повідомив Сергій Коваленко, голови громадського об’єднання «Луганці».

У червні 2011 року мер Кіровська Володимир Патюта під тиском примусив вісім місцевих підприємців підписати договори з благоустрою міста, яким зобов’язав відремонтувати фасади триповерхових будинків, не вказуючи кошторисну вартість робіт.

«З документів, які вони надали, видно, що Володмир Патюта, мер Кіровська, де закриті всі вугільні копальні і працює тільки одне бюджетоутворююче підприємство «Центрокуз», своїми діями знищує паростки українського малого бізнесу. Після попередніх підрахунків з’ясувалось, що один ремонт коштує від 30 до 40 тисяч гривен. А для мешканців невеличкого міста – це захмарні кошти», – каже Сергій Коваленко.

За словами Коваленка, після підрахунків підприємці, зрозумівши, що ремонт їм не по кишені, відмовились робити ремонт. Тоді голова міста Володимир Патюта почав викликати їх до міської адміністрації та залякувати перевірками та штрафами.

Журналіст Lugansk. Медіа Стиль зв’язався з Тетяною Ткаченко, мешканкою Кіровська, як підтвердила інформацію і розповіла про тиск з боку влади на її батьків-підприємців.

«Коли мій батько, Петро Ткаченко дав остаточну відмову, мер Патюта став насилати на нас перевірки. Наш господарчий магазин «1000 мелочей» за останні два місяці перевіряли позапланово біля 10 разів: відділ з боротьби з економічними злочинами м. Кіровська, працівники МНС, СЕС, працівники торгового відділу та архітектури Кіровської адміністрації. Виписують штрафи», – розповіла Тетяна Ткаченко.

За словами Тетяни, під час позапланової комплексної перевірки зник модем DVD з TV-тюнером, а 21 жовтня 2011 року була обкрадена їхня квартира.Ткаченко підозрює, що ці події пов’язані між собою.

«На заяву про злочин працівник прокуратури почала погрожувати мені перевіркою господарської діяльності. Після цих подій мої батьки – Петро та Світлана Ткаченки отримали отримала гіпертонічний криз і зараз тримаються на ліках», – каже Тетяна Ткаченко.

За її словами, 28 жовтня вона спілкувалася з заступником начальника УМВС України у Луганській області Олександром Долгополовим.

«Долгополов подивився наші документи, сказав, що договір оренди землі, документи на магазин та решта – все у нормі. Коли він дізнався, що міліція 27 жовтня проводила у нас перевірку, він зв’язався з начальником кіровської міліції і заборонив йому виконувати накази мера Патюти, перевіряти наш магазин, не маючи причин», – розповіла Тетяна Ткаченко.

Як повідомив Сергій Коваленко, голова ГО «Луганці», активісти планують наступного тижня провести акцію протесту в Кіровську, якщо влада Кіровська не припинить чинити тиск на підприємців і не врегулює спірні питання.