БАБЛО», ЛЮСТРАЦІЯ І СПИСКИ…

БАБЛО», ЛЮСТРАЦІЯ І СПИСКИ…

Напевно мешканці області пам’ятають, як 16 вересня 2011 р. в прямому ефірі ОТБ «Галичина» відбувалася гаряча сесія обласної ради, коли депутати від ВО «Свобода» відмовлялися проголосувати за надання дозволу ТЗОВ «Карпатнафтохім» (належить російській промисловій групі «Лукойл») на добування кам’яної солі в районі села Верхній Струтинь Рожнятівського р-ну. Усі до єдиного стояли грудьми на барикадах за місцевих людей. І раптом на другому пленарному засіданні тієї ж сесії 30 вересня 2011 р. картина міняється з точністю та навпаки під кутом 1800 – фракція «націоналістів» голосує дати «клятим москалям» добро на добування цього мінералу.

Цікаво, якою була ціна даного питання? Мабуть, відповідь знають члени Рожнятівської районної організації ВО «Свобода», які у зв’язку з таким голосуванням на сесії облради своїх «побратимів по партії» заявили про свій намір вийти із цієї політичної структури.

А як прокоментувати складання протоколу працівниками УБОЗу МВС, на голову Богородчанської районної ради Михайла Головчука, обраного за партійним списком ВО «Свобода», який перебуваючи у відпустці на державному службовому автомобілі з водієм, який теж на той момент перебував у відпустці, скоїли ДТП на території сусідньої області?

Напевно, також через ДТП (а може і за щось гірше? – Почекаємо, що покажуть час і правоохоронні органи) міліцією розшукується і один з наймолодших депутатів Івано-Франківської обласної ради 25 річний Олег Загурський, обраний від ВО «Свобода» за партійним списком, якого уже давно не помічають у сесійній залі.

І до всього сказаного хочеться нагадати також про кримінальну справу, порушену СБУ проти двох депутатів «свободівців» Тисменицької районної ради: Володимира Богдановича Яцишина, директора ТОВ «Рембудкомінвест» та його заступника Юрія Шелиста про розкрадання коштів на суму близько 300 тис. грн. Тут постає цікаве питання чи тільки однофамільцем є Володимир Богданович Яцишин з відомим уже екс-заступником з економічних питань міського голови Івано-Франківська Ярославом Богдановичем Яцишином, депутатом від НУНС і протеже нардепа З. Зкутяка? І тут раптом пан Володимир, як і його заступник, за партійним списком стають депутатами Тисменицької райради від ВО «Свобода». Яким чином? Мабуть, це питання слід задати керівнику Тисменицької районної організації цієї партії Михайлу Кролику, який останнім часом привертає до себе увагу, ще й як заступник керівника виконавчого апарату Тисменицької районної ради, що активно намагається перешкодити поширенню нашої газети на теренах Тисменицького р-ну Івано-Франківської області, порушуючи тим самим вимоги Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» та «Про свободу слова». Тому ми вважаємо своїм обов’язком з’ясувати, ким є та особа, що намагається стати поміж нами та нашими читачами.

Отож цей чиновник і водночас народний обранець за партійним списком народився 1986 року, колишній член Івано-Франківського міського молодіжного КУНу (псевдо «Ромашка»), виключений у 2007 р. з партії, а сьогодні уже член ВО «Свобода», голова відновленої у 2010 р. Тисменицької районної організації партії (після того як перша у 2007 р. оголосила про свій саморозпуск у зв’язку із зрадою О. Тягнибоком національних інтересів). Після місцевих виборів він стає головою невеличкої партійної фракції у Тисменицькій райраді. Тоді ж М. Королика відразу призначають, як стверджує добра половина депкорпусу, на спеціально для нього вигадану посаду заступника керівника виконавчого апарату Тисменицької районної ради, адже раніше такої у райраді не було!

Влада приласкала представника «опозиції» і надала йому в користування службовий транспорт з водієм. А ось на наш запит голові райради В. Семеніву з проханням надати інформацію про суми заробітної плати, винагород та інших надходжень, пов’язаних з місцем основної роботи працівників Тисменицької районної ради, в тому числі і М. Королика, голова райради відповів відмовою, пославшись на вимоги Закону України «Про інформацією». Мовляв, вказані дані відносяться до «інформації з обмеженим доступом (конфіденційна інформація). Нагадаємо: стаття 11 Закону України «Про інформацію» встановлює вичерпний перелік відомостей про фізичну особу, які можуть становити конфіденційну інформацію і збирання, зберігання, використання та поширення яких не допускається без згоди особи, а саме: дані про національність особи, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров’я, а також адреса, дата і місце народження. При цьому в Законі нічого не зазначено про розмір заробітної платні та інших винагород. Не можуть такі дані бути віднесені і до комерційної таємниці. А враховуючи, що зарплату обранець-посадовець отримує з бюджету, який наповнюємо зі своїх кишень ми, громадяни України, сплачуючи податки, то ми і вправі знати, кому і скільки йде наших грошей. Слід зазначити, що буквально напередодні заступник голови Тисменицької райради, даючи відповідь на інший подібний запит, не посилався на вище вказаний «закон» і повідомив нам офіційним документом суму своєї місячної заробітної плати – 6401 грн. і свого «шефа», голови райради – 7401 грн..

Отож, розуміючи, що заробітна плата заступника керівника виконавчого апарату Тисменицької районної ради не може сильно відрізнятися від вищевказаних цифр, а враховуючи усілякі надбавки, винагороди, премії і т.п., то цю цифру, мабуть, слід помножити на два, стає зрозумілим звідки на інтернет-сторінці М. Королика красуються маса його фотографій з Берліну та з відпочинку з нареченою на острові Пальма-де-Майорка (один з найдорожчих курортів Іспанії), скутери, яхти, сафарі… http://vkontakte.ru/albums18345494. А нещодавно, у серпні, молодята (дружина, Наталія Щербій, 1990 р.н., є наймолодшим депутатом Тисменицької райради, обрана теж, як і чоловік, за партійним списком ВО «Свобода», Тисменицькою районною організацією якої він і керує – це ті, хто звинувачував Ющенка у «кумівстві») повернулися з медової подорожі з Німеччини.

Та виявляється, що високої посади, власного кабінету, службової машини з водієм і чималої зарплатні молодому «свободівцю» замало. Розповідають, що на одній із сесій райради він активно домагався чи то собі, чи то для колеги по фракції Івана Когуча, спеціальної відзнаки Президента України – ювілейної медалі «20 років незалежності України», якою, відповідно до указу № 615/2011 від 30 травня 2011 року, нагороджували громадян за значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету та зміцнення міжнародного авторитету, заслуги у державотворчій, соціально-економічній і громадсько-політичній діяльності, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу. (!) Але ж ВО «Свобода» говорить, що вона як мінімум цього Президента не поважає… http://briz.if.ua/index.php?nid=15728&tid=0, (http://www.gk-press.if.ua/node/4979).

Загалом, спостерігаючи за діяльністю народних обранців від ВО «Свобода», складається враження, що хлопці беруть участь у якихось довготривалих змаганнях зі своїми колегами з Партії Регіонів, намагаючись довести (невідомо, щоправда, кому), що вони не гірші за «регіонівських» Личуків-Ландиків. От тільки страждають від цього чомусь пересічні громадяни…

ГО ” Поклик Нації”