У місті Вишневому, що на Київщині, опозиції відмовили у праві балотуватися в мери

У місті Вишневому Київської області на посаду мера претендують понад 30 кандидатів. Втім, опозиції шансів боротися за посаду міського голови не дали.

Територіальна виборча комісія “по-беспрєдєлу” просто відмовила у реєстрації опозиційним кандидатам. Один з кандидатів вирішив виборювати право балотуватися у суді.

“Рішення Вишневої міської виборчої комісії, яке вони прийняли, воно однозначно позбавляє мене конституційного права бути обраним до органів влади місцевого самоврядування. Так само воно позбавляє права жителів Вишневого обирати собі владу”, – каже кандидат від “Європейської партії України” Юрій Лісничий.

Опозиціонери провели конференції з висування кандидатів у Києві. В той час, коли нібито мали зробити це у Вишневому. Так відмову у реєстрації пояснюють у територіальній виборчій комісії.

“Я наполягаю на тому, щоб або ЦВК, або законодавець повинен все ж таки роз’яснити стосовно питання про місце проведення висунення кандидатів в період виборчої компанії місцевими організаціями партій саме на місцевих виборах”, – каже юрист територіальної виборчої комісії м. Вишневе Максим Ситенков.

Суд задовольнив позов і зобов”язав зареєструвати Ю.Лісничого кандидатом.
Але ТВК виконувати рішення суду поки що не збирається.

“Визнати протиправним скасувати рішення міської виборчої комісії Києво-Святошинського району Київської області № 7/11 від 16.11.2011 про відмову реєстрації кандидата на посаду Вишневого міського голови Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області”, – заявив заступник голови Київського адміністративного суду Олег Головенко.

Як стало відомо, в п”ятницю, 18 листопада ТВК Вишневого відмовила ще одному кандидату у мєри. На цей раз це був Володимир Тищенко, кандидат від партії “Батьківщина”.
Цікаво, чи прокуратура області, пам”ятає про кримінальну відповідальність за пережкоджання вільному волевиявленню громадян?
Або члени і голова Вишневого ТВК просто дрімучі невігласи у законодастві Україні, що стосується виборів міського голови?

Вибори на посаду мера у Вишневому відбудуться 11 грудня. Термін реєстрації кандидатів добіг кінця 18 листопада. Опозиціонери, що не встигли подати позов, опиняться поза виборчою кампанією. Кандидати переконані – місцева влада відпрацьовує чорні технології перед парламентськими перегонами-2012.

Перегляд відео за ссилкою: http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?u_vishnevomu_opozitsiyi_vidmovili_u_pravi_balotuvatisya_v_meri&objectId=160002