«Свобода» віддала частину Львівського іподрому під забудову

«Свобода» віддала частину Львівського іподрому під забудову

Джерело: v.lviv.ua

Депутати Львівської міської ради на сесії 29 грудня прийняли рішення віддати в оренду ПАТ «Львівський іподром» 70, 4 га землі на вул. Стрийській, 133 на 10 років.

За проголосувало 53 депутати – депутати від ВО “Свобода”.

Згідно з ухвалою, Приватне акціонерне товариство «Львівський іподром» отримало в оренду 56,1 га землі за функцією використання – землі сільськогосподарського призначення, 13 га за функцією використання – землі житлової забудови, 1,3 га – інші землі.

Ще 1,5 га іподром отримав в оренду на 5 років – у межах червоних ліній (без права капітального будівництва і посадки багаторічних насаджень).

Орієнтовна орендна плата передбачена у розмірі 2,098 млн грн на рік.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий так прокоментував голосування за цю ухвалу: «Це найскандальніше рішення в історії Львівської міської ради 2011 року, прийняте з бухти-барахти з порушенням норм законодавства», – сказав мер.

Додамо, що внесення даного питання в порядок денний лобіювали депутати від ВО «Свобода».

Водночас начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич пояснила, що через цю ситуацію місто звертатиметься до прокуратури.

За її словами, відповідно до закону, землі іподрому – це землі сільськогосподарського призначення, тому частину цих територій може бути використано під житлову забудову. Саме тому, наголосила вона, депутати мають виключити можливість зміни цільового призначення землі іподрому.

Додамо, що більшість у Львівській міській раді становлять депутати від ВО «Свобода».

Джерело:

ZAXID.NET