В Україні офіційно оголошено ГРОЗУ

Розпочато формування всеукраїнського Громадянського Руху Опору «Звільни Україну!» (ГРОЗУ).

Мета: Усунення діючої влади. Єднання всіх свідомих громадян, опозиційних політичних партій, громадських організацій та рухів навколо ідеї термінової зміни влади в Україні та звільнення її від кримінально-олігархічного режиму дыючого Президента.

Розподіл на протестні соціальні групи «по інтересах» не дали потрібного результату і, як наслідок, були недостатньо ефективними. Ми повинні відійти від відокремлення на «афганців» ,«підприємців», «студентів» і «лікарів». Головною опозицією діючій владі має стати кожен справжній громадянин України.

На наше переконання загальноукраїнський опозиційний рух повинна очолити Юлія Тимошенко, як лідер української опозиції. Сьогодні ми офіційно звертаємося до неї з такою пропозицією.
Ми впевнені, що не дивлячись на арешт, щоденні тортури і знущання влади, Юлія Тимошенко продовжує боротьбу. Для кожного патріота і громадянина вона стала символом нескоренності та незламності.
Настав час раз і назавжди припинити навішування ярликів, з’ясовування, хто більший гетьман, хто розумніший, а хто сильніший. Влада йде «катком» по власному народу. Це означає, що у нас одна, спільна біда. Ім’я якій – кримінальна олігархія.

Ми налагодимо співпрацю з громадянським сектором, патріотичною спільнотою та опозиційними політичними силами. Важливо узгодити плани для подальшої консолідації сил і дій в протистоянні правлячій хунті. Ми не допустимо, щоб в нас вкрали європейське майбутнє.

Головні вимоги Руху:
• Негайна відставка діючого Президента.
• Негайне звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та всіх політв’язнів, що незаконно утримуються в тюрмах режиму.
• Негайний розпуск ВР і призначення нових виборів .
• Припинення соціального терору та економічного геноциду українського народу.

Вже сьогодні ми починаємо підготовчу роботу над пакетом пропозицій реальної альтернативи, що стосується всіх сфер життєдіяльності країни: економіки, права, змін до Конституції, соціальної та пенсійної складової, податкового і митного законодавства, розвитку освіти, медицини, культури, реформування ЗСУ, покращення інвестиційного клімату та багато ін.
Після зміни влади наші напрацювання стануть частиною ініціатив нового уряду, що сприятимуть європейському розвитку держави. Ми чекаємо пропозицій від громадського сектору, від небайдужих людей, які готові працювати для України.
Ми будемо домагатися втілення нашої мети усіма конституційними методами політичної боротьби. Закликаємо до громадянської відповідальності людей за власне майбутнє.
Опозиційна боротьба має бути системною, а не хаотичною. Гасло «Вперед, без політиків» – є свідомою оманою громадян, оскільки будь-яка вимога, що проголошується сьогодні в протестах, є політичною. Отже наш Рух – громадсько-політичний. Це майданчик для мужніх та сміливих людей, тих, хто не декларативно, а в реаліях, готовий захищати Україну.

В ГРОЗУ можуть увійти всі ті, хто має бажання боротися за Україну, а не задовольняти власні амбіції, дискредитуючи опозиційне середовище, яке сьогодні також потребує оновлення. Ми переконані, режим діючої влади може бути усунено ще до виборів 2012-го року.
З вірою та Божою допомогою! Слава Україні!

Відповідальні за напрямками Громадянського Руху Опору «Звільни Україну»: Зорян Шкіряк – політичний сектор; Богдан Кавулич –профспілки; Олександр Бригинець – громадський сектор, науково-культурне середовище; Олексій Гетьман – громадські рухи та об’єднання; Елла Ламах – жіночі організації та рухи, міжнародні інституції; Олександр Ушинський – співпраця з закордонними українськими громадами.

На етапі формування висвітлювати офіційну позицію ГРОЗи в ЗМІ доручено Зоряну Шкіряку, Олександру Бригинцю, Богдану Кавуличу. Створено прес-службу. Офіційний e-mail:grozu@ukr.net

Фото тут http://photo.unian.net/ukr/themes/28259

1 Comment

  1. Czerova fihnia z durac’kymy vymohamy: siohodni “poczynaut’ napraciuvannia” – tobto, vony, sze ne v kursi, szo budut’ robyty, a zavtra vzhe choczut’ zaminyty sobou vladu. Hrupa nezdar.

Kommentarerne er lukkede.