«Вперед!»: Міліція Харкова покриває знищення підприємців міста

Харківська влада, прикриваючись городянами, розправляються з дрібними підприємцями. Про це повідомив координатор Харківського обласного осередку ВГО «Громадянський рух «Вперед!» Валерій Рєпін. За його словами вже досить тривалий час Харківський міський виконком не маючи на те законних підстав зносить кіоски дрібних підприємців по всьому місту.

«Фактично, людина приходить вранці, а її кіоску немає, кіоск вкрадений з того місця, де він стояв. З цього приводу, як і належить, подаються заяви в міліцію, в прокуратуру на бездіяльність міліції, але жодної реакції ні від кого немає. Таких випадків у нас дуже багато», – повідомив він.

За словами Валерія Рєпіна, у всіх підприємців є безстрокові ордери на розміщення кіосків, які видавалися ще за рішенням райрад. Їх легітимність доведена судовими інстанціями всіх рівнів аж до Верховного суду України, проте представники нинішньої міської влади керуючись рішенням виконкому зносять МАФи.

«Підприємці отримують якусь ксерокопію ніким не завірену і їм заявляють, щоб вони забиралися з того місця, де торгують. Це все вже триває більше року, використовуються одні й ті ж методи, щоправда, зараз влада стала говорити, що це робиться на прохання городян. З самого ж початку вони прикриваються тим, що наводять лад у місті до проведення чемпіонату з футболу ЄВРО – 2012», – сказав Валерій Рєпін.

Він також відзначив, що часто бувають ситуації, коли підприємці втрачають весь товар, який у них був у кіоску, а сам кіоск представники міської влади на свій розсуд можуть пустити на металобрухт.

«Коли у нас влітку зносили ринок, то була просто крадіжка товару. Частина товару потрапила під бульдозер, а кіоски пішли під розбір на металобрухт. Працівники ж виконкому майже билися, на чию машину вантажити цей металобрухт», – сказав представник Харківського осередку «Вперед!».

 

Прес-секретар ВГО «Громадянський рух «Вперед!»

Лілія Мельникова

+380 50 356 30 81