В Криму вшанували пам’ять Героїв Крут

29 січня в Сімферополі активісти національно-демократичних організацій Криму організували заходи присвячені Дню пам’яті Героїв Крут.

Мітинг пам’яті традиційно відбувся  біля пам’ятника Т.Г.Шевченка.

День  Героїв Крут – це пам’ять про трагічні події, що сталися в січні 1918 року,  коли 300 молодих українських  хлопців  – курсантів, студентів, гімназистів,  виступили на захист  столиці України Києва від 4-тисячної більшовицької армії  і загинули в нерівному бої біля залізничної станції Крути, що на Чернігівщині.  Це трагедія, коли гинуть молоді люди. Але це й приклад величі  українського духу, самопожертви, відданості національній ідеї, мужності та патріотизму.
Саме ці якості повинні  слугувати українцям і сьогодні.

В резолюції , що була прийнята учасниками мітингу, зокрема , говориться:
«Від нас, свідомих українців , залежить аби духом героїв, що полягли під Крутами в героїчному бою та їх послідовників на всіх полях битви за Свободу Української Вітчизни, були пройняті всі сучасні і майбутні покоління українців. Бо тільки це є запорукою нашої національної Свободи!»

На завершення всі учасники мітингу пройшли до  приміщення Української Православної Церкви  Київського Патріархату, в якій з благословіння архієпископа Сімферопольського і Кримського  Климента відбулася панахида по загиблим молодим воїнам під Крутами .

Своєю акцією учасники продемонстрували вірність українській національній справі.
В заході прийняли участь активісти  кримських  організацій політичних партій КУН, УНП, «Наша Україна»  та громадських організацій.

29 січня 2011 року, м. Сімферополь, АР Крим
Прес-служба  ГО «Українська Громада Криму», ugk-kongres@ukr.net

1 Comment

  1. Слава Украине- а в чем слава. Мы уже 20 лет- независимы; от чего мы независимы.Что построено за правление Украины? НИЧЕГО.Заводы и фабрики которые ещё остались работать от плохого Советского Союза – разворовываются и продаются, а людей за ненадобностью выгоняют на улицу- слава Украине.Люди с высшим образованием (государство в них вкладывало деньги не без глупого умысла)-нищенствуют, спиваются. Ни у кого не до чего нет дела. Идет планомерное уничтожение страны и людей – слава Украине и этим героям СЛАВА

Kommentarerne er lukkede.