Офіційне звернення ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ» до ЗМІ

Останнім часом у засобах масової інформації активно висвітлюється ситуація, що склалася навколо проведення обшуків в приміщеннях ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ» та студії дубляжу ТОВ «ЛЄДОЕН». Зі свого боку Державна податкова служба, в особі прес-служби, активно поширює коментарі щодо законності вилучення майна та порушення справи.

Враховуючи наведене ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ» вважає за необхідне висвітлити свою точку зору на події, пов’язані з переслідуванням компанії державною податковою службою, у зв’язку з чим заявляє про наступне.

ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ» та ТОВ «ЛЄДОЕН» є прозорими компаніями, які мають бездоганну ділову репутацію та дотримуються виконання вимог законодавства України, зокрема у сфері оподаткування.

Дійсно, в даний час адміністративним судом України розглядається спір за позовом ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ» до податкової служби щодо оскарження рішення про донарахування до сплати сум грошового зобов’язання. Вказане рішення побудовано на спірних висновках акту перевірки від 10.06.2011 року щодо неоднозначного застосування окремих норм суперечливого податкового законодавства.

Ні господарська діяльність ТОВ «ЛЄДОЕН», ані взаємовідносини цього товариства з ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ», не були та не є предметом розгляду цієї адміністративної справи.

Суд першої інстанції вирішив справу на користь ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ», дійшовши висновку про правомірність його правової позиції та необґрунтованість доводів податкової служби.

В процесі розгляду судової справи НДЕКЦ при ГУ МВС України  в м. Києві було проведено експертне дослідження, висновок якого у повному обсязі підтвердив правомірність дій компанії та не підтвердив акт перевірки. Аналогічної думки дійшов Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України у своєму висновку науково-правової експертизи.

Найголовнішим є те, що ДПА України надала компанії 18.06.2011 року роз’яснення з питань застосування окремих норм податкового законодавства, що є предметом спору, яким  також підтвердила правомірність правової позиції ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ».

Незважаючи на це, суд апеляційної інстанції дійшов прямо протилежного висновку про правомірність рішення податкової служби та відмовив компанії у задоволенні позову.

В даний час ПрАТ «БІ ЕНД ЕЙЧ» скористалося своїм законним правом на звернення до суду касаційної інстанції та заявляє про те, що з усією повагою поставиться до остаточного судового рішення у справі та виконає його, згідно із законодавством України.

Така хронологія розвитку подій свідчить лише про одне – про наявність спору, який повинен розглядатися адміністративним судом в порядку позовного провадження.

Однак, те що відбувається останнім часом свідчить про неправомірне поширення на компанію практики вирішення такого спору, шляхом безпідставного порушення кримінальної справи на підставі акту документальної перевірки.

Така практика розгляду спорів між платниками податків та податковою службою є неприпустимою та нецивілізованою в демократичній державі.