Суд повернув справу про “хуліганство” учасників антиміліційної акції

11 квітня в Донецьку Ворошиловський районний суд направив на доопрацювання адміністративну справу проти студентів, які брали участь 27 березня 2012 року біля будівлі обласного УВС в акції «Міліція, досить клеїти молодь!».

Про це повідомив кореспонденту УНІАН представник Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив» Дмитро Дядик, який брав участь в протестній акції.

Він нагадав, що тоді, 27 березня, міліція склала адміністративний протокол на учасників акції, і на 11 квітня було призначене судове засідання.

«Ми одержали повістку до суду. Нас, учасників акції, звинуватили за статтею 173 Адміністративного кодексу – «дрібне хуліганство». Це за те, що ми розгорнули плакат», – сказав Д.Дядик. При цьому він додав, що «все це безглуздо, адже ніяких ні кримінальних, ні адміністративних порушень не було в наших діях».

За його словами, після того, як склали 27 березня протокол, правоохоронці нікого із затриманих учасників акції не викликали.

Д.Дядик розповів, що коли вони прийшли у Ворошиловський райсуд, «наш юрист виніс нам постанову суду, в якому йдеться про те, що наша справа направлена у Ворошиловське РВВС на доопрацювання».

Він також зазначив, що більше ніякої конкретики їм не говорили з приводу того, що буде далі. «Ні, нічого абсолютно не говорили, тільки – «чекайте повідомлення» і все», – додав Д.Дядик.