Донецька влада хоче відкрити справу на Демократичний Альянс

Сьогодні, 29.05.2012 о 14:00 адміністративною комісією при виконкомі Ворошилівської районної ради м. Донецька буде розглянуто протокол про адміністративне правопорушення, складений на Голову Політичної партії «Демократичного Альянсу» в Донецькій області Євгена Семехіна.

 Протокол про адміністративне правопорушення за ст.152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» було складено завідуючим відділу ЖКГ Ворошилівської районної ради Адамцем І.І. на Голову Донецької обласної партійної організації «Демократичний Альянс» після акції «Страта корупціонера» під стінами Донецької міської ради 24 травня 2012 року.

 Суть правопорушення, за думкою чиновників полягає в «встановлені наметів в кількості 2-х штук без погодження на їх розміщення».

Коментар юриста організації Єгора Нестерова: «Згідно статті 39 Конституції України «громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування». Члени ДемАльянсу 23 травня повідомили про акцію. Встановлення наметів під час акції не вимагає додаткового погодження відповідно до законодавства».

В протоколі зазначено, що «гр. Семехін Є.Ю., будучи обласним керівником не проконтролював своєчасне погодження необхідної документації, чим порушив правила благоустрою м. Донецьк 10/7 від 23.11.2011 розділ №8, п.1.8», а саме підпункт «самовільно встановлювати об’єкти зовнішньої реклами, торгівельні лотки, павільйони, кіоски та ін.».

 «Погодження необхідне для наметів, в яких торгують пивом, а не для туристичних, які поставили всього на час акції”, – прокоментував відомий донецький адвокат Дмитро Коробко, який буде захищати інтереси Семехіна під час засідання адміністративної комісії.

«Владі не подобається, коли говорять про її «темні дєлішкі» з грошима платників податків. Спроба притягнути до адміністративної відповідальності-це спроба тиску на опозицію в Донецьку. Це рішення носить виключно політичний характер» – заявив лідер ДемАльянсу в Донецьку Євген Семехін.

Зазначимо, що протокол було складено з порушенням-Зав. відділу ЖКГ Ворошилівського районної ради Адамець І.І. намагався притягнути в якості свідка людину, яка не була присутня на акції. Побачивши камери телекаканалу Франс 24, «свідок» відмовився підписувати протокол і пішов геть. Протокол підписала тільки одна особа – водій Адамця.

Команда Демократичного Альянсу в Донецьку закликає журналістів публічно висвітлити процес для недопущення прийняття незаконного рішення.

 

Час: 14:00.

Адреса: м. Донецьк, вул. Артема, 74, каб. 111 (Ворошилівська районна рада м. Донецьк).

 

Контактна особа: Євген Семехін, 093-750-05-75, 050-949-30-28

* * *

Прес служба,

Донецької обласної партійної організації

“Демократичний Альянс”

dn@dem-alliance.org

Дивися також Правила благоустрою м.Донецьк + Рішення ДМР 10-7