Парламент може змінити закон про вибори під час виборчої кампанії – КВУ

У Верховній Раді можуть бути спроби внести зміни в закон про вибори народних депутатів після старту самої виборчої кампанії.

 

Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко у програмі “Розворот UA” в ефірі “Радіо-Ера ФМ».

За його словами, упродовж останнього десятиліття було багато випадків, коли коректування закону про вибори проводилася вже після старту виборчої кампанії.

«Але тут питання навіть не в тому, коли робляться ці зміни. Тут питання в тому, для чого це робиться? Які мотиви? Якщо це політичні мотиви і вони спрямовані на те, щоб ускладнити життя конкурентам, тоді вони не потрібні», – підкреслив А. Черненко.

Тому, підкреслив експерт, абсолютно не виключено, що будуть спроби внести зміни в закон і під час цієї виборчої кампанії.

У свою чергу керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов зазначив, що за законом про вибори владі і опозиції доведеться сісти за стіл і домовлятися про внесення змін, якщо вони хочуть це зробити мирним способом.

«Тому що в іншому випадку виникне велика юридична колізія. Адже якщо взяти тільки закордонний округ, мова йде про чотириста тисяч виборців. Якщо вони будуть позбавлені можливості голосувати, це буде підставою для того, щоб визнати вибори недійсними», – додав він.

http://www.golosua.com/ua/main/article/politika/20120530_parlament-mojet-izmenit-zakon-o-vyiborah-v-hode-izbiratelnoy-kampanii-kiu