… сумно бачити людей, які дрочать на ковбасу, Пугачову і радянську риторику

Ірена Карпа прокоментувала саморекламу Партії регіонів через роздачу пенсіонерам продуктових пакетів із гречкою.

“Що тут можна сказати, – дивується співачка. – Тут вже останні способи загравання із люмпенським електоратом починається. На мою думку, спершу їм треба вигребти усе із магазинів, роздати талони і сказати, хто за мене проголосує, тому цілий зошит талонів буде. Тут теж таке може спрацювати. Люди, які дрочать на ковбасу, Аллу Пугачову і всю цю радянську риторику, це дуже сумно. Я не буду казати, що всі там уроди, бо хочуть їсти гречку. Є дійсно якісь там бабусі, але вони не розуміють, що вони саме завдяки цим людям так жахливо і живуть”.

Карпа стверджує, що люди, які розуміють ситуацію рідко ходять на вибори.

“Коли людям даєш абстрактну цінність свободи і конкретну цінність гречки чи ковбаси, то вони думають, а нащо мені свобода? Мені треба ковбаса, – пояснює вона. – Вони не розуміють, що це немає свободи – немає ковбаси. Люди, які аналізують інформацію і думають самі – це все дуже очевидно, але вони, на жаль, рідко ходять на вибори. І якщо десь і кричать і ображаються, то це, як правило, десь там у Фейсбуку чи своїх якихось блогах”.

Треба, щоб батьки не пустили своїх дітей до школи.

“Мій досвід політичних протестів будь-яких – соціальних, політичних, культурних – показує те, що люди обурились якоюсь темою, тією ж самою гречкою і далі спокійно дивляться як повз нас їздять розкішні машини, на яких мажори давлять людей, – констатує письменниця. – Міняють програму там у школах. І чомусь є вчителі, які там пишуть листи, але немає такого, щоб усі батьки зібрались і зробили так, щоб їхні діти не пішли до школи. Тоді це до чогось призведе. На усіх акція протесту ті самі лиця ще з часів студентської революції на граніті”.

Євген БОРІСОВ

http://gazeta.ua/articles/life/_karpi-sumno-bachiti-lyudej-yaki-drochat-na-kovbasu-pugachovu-i-radyansku-ritorik/435541