“Буде герць один на один!” – Тягнибока викликали на двобій

Дмитро Снєгирьов розповів, як йому мститься “Свобода”. Фото: revizor.ua
Співголову громадської ініціативи “Права справа”, екс-голову луганського осередку ВО “Свобода” Дмитра Снєгирьова посеред білого дня на вулиці облили фекаліями.
Пане Дмитро, як ви вважаєте, хто міг зробити таке?
– “Свобода”. Це помста Олега Ярославовича Тягнибока за те приниження, яке він пережив у Луганську. Очевидно, що це людина мстива. Тому проти мене була спровокована відповідна ситуація. Але коли ззаду підходять і роблять таке… Я поважаю дівчину, яка вдарила квітами Табачника по обличчю. Вона зробила чоловічий вчинок – дивлячись в очі міністру, заліпила ляпаса. Ззаду ж нападають шакали.
У цій акції взяло участь 12 чоловік, також було задіяно дві автівки і три кінокамери. Наша служба безпеки відслідкувала усі моменти. Ми встановили замовників і безпосередніх виконавців провокації. Тому можемо чітко стверджувати, що це помста Олега Тягнибока.
Помста за що саме?
– У лютому Тягнибок мав приїхати до Луганська. Ми його проінформували, що чекаємо тут і готові зробити йому прес-конференцію, надати охорону. Але він не приїхав – він доїхав до Донецька і в останній момент повернув. Як наслідок, ми вислали йому на знак зневаги памперси.
Цим я хотів сказати: “Олег Ярославович, майте хоч якусь совість і честь. Ви звинувачуєте мене у всіх смертних гріхах за те, що я поливаю брудом “Свободу”, а я готовий вам організувати прес-конференцію”.
Ви мали змогу публічно зустрітись з іншими представниками “Свободи”?
– Так, двічі у прямих ефірах. Я виступав на телеканалі “ZIK” у Львові, приїхав туди один без охорони. Там мали також бути чи Михальчишин, чи Кошулинський (депутати-свободівці Львівської міськради – ред.). В останній момент вони відмовились прийти.
Згодом мене запросили в ефір одеського телеканалу “АТВ” українофоба Маркова. Я погодився на нього лише тому, що мав приїхати той же Михальчишин. Але приїхавши в Одесу, я дізнаюсь, що той в останній момент відмовився.
Хлопці, якщо ви відмовляєтесь від прямого спілкування, то ви підтверджуєте або мою правоту, або вам просто неприємно виносити на загал ту ситуацію, яку ви самі й спровокували!
Наскільки відомо, з Тягнибоком ви змогли таки побачитись.
Так, Олег Ярославович приїхав у Луганськ навесні. Але він сховався за двома джипами охорони. Це було неприємно. Сидячи навпроти нього, я був в оточенні чотирьох охоронців. Вибачте, я не терорист. І хоч я і нарвана людина, але поважаю нормальне спілкування.
Ми розраховували, що тоді відбудеться бесіда. Але цього не сталось, на жаль. Я і зараз, один, на відміну від їхнього шефа, не ховаючись ні за чиїми спинами, готовий приїхати до будь-якого регіону.
За що ще може ображатись на вас Тягнибок?
– Ми звинувачували Олега Ярославовича у співпраці зі спецслужбами. Ми казали, що “Свобода” – це штучна організація.
Яку ще мету, окрім помсти, намагались досягнути ініціатори спрямованої проти вас акції?
– Мене провокували на відплатні дії, розуміючи, що таким чином можуть зняти з передвиборчих перегонів. Знаючи мій гарячий характер, вони думали, що я приїду і буду фізичними діями щось чинити. А потім хотіли звернутись до міліції, аби порушити проти мене кримінальну справу і поставити хрест на моєму партійному будівництві.
А ви самі до міліції звертались?
– Я вихований в інших традиціях. Я вже пережив три напади. Наприклад, минулого липня на мене був скоєний напад, коли мене побили бітами. Я тоді просто місяць відлежався.
Але я знаю, хто це зробив. Перед цим вийшла наша стаття, в якій ми чітко показали, що на 9 травня відбулась провокація “Свободи”. Після того почались погрози анонімного характеру на мою адресу. Але знаєте, я не люблю анонімних героїв, які погрожують зі спини, ховаючись за ніками чи надсилаючи анонімні смски.
Ви згадали про партійне будівництво. Ви створюєте нову політичну силу?
– У Тернополі, де “Свобода” має більшість, ми проводили семінар націоналістичних сил, стягнули туди з усіх областей активістів. Ми запропонували альтернативу ВО “Свобода” – громадську ініціативу “Права справа”. Вона об’єднує декілька громадських організацій України.
Як плануєте далі влаштовувати свої стосунки зі “Свободою”?
– Я даю заяву: “Олег Ярославович, я – нащадок козацького роду. Ви спробували принизити мою людську гідність. Буде виклик вас на герць (поєдинок, двобій – ред.) – один на один. Будь ласка, відповідай за свої вчинки, але один – не ховаючись за аморфною партією і спинами охоронців”.

Gazeta.ua

Джерело: Gazeta.ua

1 Comment

  1. На герць воно захотіли! Обісранець снегирьов тебе всі знають як зрадливу та продажну шльондру! Який за невеликі гроші присвятив своє життя поливанню вигаданим брудом партіі яка вигнала його зі своїх лав як паршивого шакала. Боягуз! Прийняти твій виклик значить втратити в честі! Твоє відро г..вна воно з тобою- це твій рівень!

Kommentarerne er lukkede.