Громадський проект «Освітня платформа» запропонує нову концепцію шкільної освіти

КИЇВ – Ініціатори громадського проекту «Освітня платформа» об’єднали свої зусилля задля зміцнення прав і свобод під час реформування освітньої сфери в Україні відповідно до загальноєвропейських освітніх стратегій, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Про це йдеться у Меморандумі, підписаному 26 червня 2012 року керівниками Просвітницької фундації імені Андрея Шептицького», Інституту лідерства, інновацій та розвитку, Інституту релігійної свободи, Центру освітнього моніторингу та Інституту християнської демократії.

Основними завданнями проекту «Освітня платформа» є здійснення аналізу реального стану справ та тенденцій розвитку середньої освіти, забезпечення особливої уваги розвитку недержавних навчальних закладів, зокрема, заснованих релігійними організаціями та суспільного запиту у цій сфері.

Організатори поставили собі завданням відстоювати інтереси батьків та учнів, Церков та релігійних організацій, недержавних загальноосвітніх навчальних закладів у процесі підготовки нового освітнього законодавства та під час проведення освітніх реформ. Проект сприятиме залученню та активізації уваги громадянського суспільства до проблем формування та реалізації державної політики у сфері середньої освіти в Україні.

У рамках проекту передбачається проведення аналізу сучасного стану формування мережі загальноосвітніх шкіл, заснованих релігійними організаціями, використання релігійного компоненту у навчально-виховному процесі в державних і комунальних школах, а також розвитку богословської освіти в Україні.

Джерело: www.irs.in.ua