На контр-мітинг проти захисників мови виставяють охоронців підприємств Ахметова

5 червня під час акції проти законопроекту про мови регіонали готують контр-мітинг, на який зганяють не аби кого, а охоронців з підприємств Ахметова. Про це заявив координатор ГРАДу, радник голови ВО «Свобода» Андрій Денисенко.

«Понад півтори тисячі працівників охоронних структур з підприємств Ріната Ахметова у Кривому Розі у спішному порядку готують доправити 5 червня під стіни Верховної Ради для участі в мітингу на підтримку мовного законопроекту Колісниченка. Зняття двох змін охорони з Центрального та Північного гірничо-збагачувальних комбінатів, які знаходяться під контролем корпорації SCM, відбувається за безпосереднім наказом голови дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула, який де-факто продовжує управляти гірничо-рудним напрямком бізнесу Ріната Ахметова у Кривбасі. Мобілізація охоронців для участі в заходах у Києві за наказом Вілкула відбувається також на Південному ГЗК, підконтрольному партнеру Ахметова Вадиму Новинському», – йдеться в заяві.

Андрій Денисенко завважив, що такі дії суперечать повідомленням про заборону політичної діяльності на підприємствах SCM.

«Організоване доправлення до столиці великої кількості фізично підготовлених, керованих і проплачених чоловіків свідчить не лише про намір регіоналів імітувати підтримку громадськості надання російській мові особливого статусу, але й про підготовку силових провокацій проти захисників української. Керівники підрозділів охорони перед відправленням вже інструктують своїх підлеглих “бути напоготові” для виконання їхніх наказів», – додав Андрій Денисенко.

Про підготовку контр-мітингу у столиці свідчать також повідомлення на одеських форумах.