Ніжинський мер-хабарник знову «закосить»?

Вся увага активної громадськості Ніжина прикута до кримінальної справи діючого мера міста Михайла Приходька. Проти нього ще у кінці 2008 року була порушена кримінальна справа за вимагання та отримання хабара в особливо великому розмірі, службовою особою, що займає особливо-важливе становище.

На сьогодні порушена проти міського голови кримінальна справа розглядається Новозаводським районним судом міста Чернігова. Суд над Михайлом Приходьком вже перейшов до стадії судових дебатів, після яких, у найближчий час, мав би проголошуватися вирок. Останні судові засідання по даній кримінальній справі призначені на 20 та 22 червня.

Та не все так станеться, як гадається. За інформацією ряду осіб, що близькі до пана Приходька найближчим часом має відбутися добре спланована мером провокація, яка дасть змогу більш як на місяць відстрочити судові процеси. Суть її полягає у наступному:  обвинувачений мер скликав чергову сесію Ніжинської міської ради саме 19 червня, повністю проігнорувавши вимогу більшості депутатів провести сесії 26 числа. Депутати вимагали від мера надати звіт про роботу виконавчих органів влади. На сесії 19 числа має виникнути велика суперечка, яка переросте у конфлікт, в результаті чого мер з імітує різке підвищення тиску та свою хворобу, після цього швидка його забере до неврологічного відділення міської лікарні, де для мера вже підготовлена палата, в якій лікуються ветерани Великої вітчизняної війни.

Таким чином мер зможе відтягнути дві неділі часу і відстрочити покарання, яке Михайло Приходько має отримати, а це від 8 до 12 років позбавлення волі  з конфіскацією майна та забороною займати державні та виборні посади.

Нагадаємо, що далекого 2006 року, саме в той день, коли міська рада припиняла повноваження Михайла Приходька, як міського голови, він також використав такий сценарій і пішов на лікарняний, що і дало меру змогу через деякий час повернутися на свою посаду.