Протести на підтримку української мови продовжаться у США і Канаді

Про заплановані акції протесту щодо спроби прийняття “мовного” законопроекту на своєму сайті повідомив чиказький відділ Українського конгресового комітету Америки (УККА).

Як повідомляється, демонстрації на піднтимку української мови та проти подальшої русифікації України плануються у головних містах США та Канади, де компактно проживають українці. Зокрема, у Чикаго проти прийняття антиконституційного закону у 2-му читанні українці вийдуть на протест у неділю, 17 червня. Символічним є те, що цього дня святкують День Батька, і закордонні українці виступлять на знак солідарності з протестуючими на Батьківщині.

Центральний офіс УККА у своїй заяві рішуче засудив так званий “мовний” законопроект. Організація закликає президента та Конгрес США заборонити в’їзд до Сполучених Штатів “представникам режиму Януковича”. “УККА вітає відважних громадян України, які продовжують відстоювати своє конституційне право на використання рідної мови в усіх сферах суспільного життя,”- сказано в заяві.

Нагадаємо, як повідомляв Медіа-портал VIDIA,  раніше свою заяву оприлюднив Світовий конгрес українців (СКУ), а у низці європейських країн на захист української мови відбулися пікетування українських дипустанов.

Як відомо, законопроект «Про основи державної мовної політики» минулого тижня булоприйнято у першому читанні провладною більшістю у Верховній Раді.

Медіа-портал VIDIA