Завтра у Львові діти вийдуть на захист державної мови

Дитячий сміх рятує рідну мову!

У п’ятницю, 8 червня, о 12 годині у Львові на площі Ринок, у зоні кав’ярні «На Діані», зберуться діти, аби підняти на сміх недолугі дії та рішення дорослих політиків, котрі поставили під загрозу найважливішу конституційну цінність – державну мову. «Видавництво Старого Лева» та читачі Центральної бібліотечної системи міста Львова проводять відкритий громадський захід на підтримку української мови.

Кожна дитина розуміє, що в Україні занадто багато понурих дорослих, які своїми абсурдними діями роз’єднують країну і руйнують майбутнє дітей. Кілька хвилин колективного здорового дитячого сміху – ось що є противагою агресії.
Учасники заходу – школярі різного віку – принесуть свої улюблені книжки, написані чи перекладені рідною мовою. Крім читань, гості міста зможуть побачити невеличкі сценки від старших школярів під гаслом «Хочу висловлювати свої почуття рідною мовою».

На заході діятиме гурток «Вулична грамота». Діти вчитимуть іноземних гостей української мови та перевірятимуть знання рідної мови в українців.

Джерело