Анонс прес-конференції: Напад на громадських активістів та журналістів у рідному селі Адама Мартинюка

17 липня 2012 Луцьк

ПРЕС-АНОНС

Прес-конференція на тему:

«Напад на громадських активістів та журналістів у рідному селі Адама Мартинюка Ветли (Любешівський р-н Волинської обл.) за поширення ними інформації про діяльність цього народного депутата»

В рідному селі Адама Мартинюка забороняють говорити правду про його діяльність та вдаються до насильства проти тих, хто цю правду поширює.

14 липня в рамках кампанії «Помста за розкол країни» активісти Громадянського руху «Відсіч» вже вдруге вирушили на виборчий округ, де має намір балотуватись Адам Мартинюк. Кампанія полягає у поширенні правдивої інформації про діяльність тих депутатів, які причетні до прийняття закону Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики», з метою понизити їх рейтинг серед виборців.

Оскільки під час першого візиту активісти наштовхнулись на неочікувану поведінку з боку сільської голови с. Ветли Любові Павлік, яка провокувала селян на агресію щодо них і буквально вигнала з села, а опісля в райцентрі Любешові активістів за поширення листівок затримала міліція – цього разу відсічан супроводжували журналісти видання «Перець волинський».

Друга інформаційна поїздка у рідне село Мартинюка звершилась спочатку нападом та побиттям активістів, потім – спробою нападу на журналістів, пошкодженням технічних засобів, постійними погрозами на їх адресу в разі, якщо всі вони не покинуть негайно село. Причому другий напад відбувався у присутності дільничного інспектора міліції, а одним з нападників був священик місцевого храму Української православної церкви Московського Патріархату отець В’ячеслав.

Детальніше про це і про подальше розгортання подій розкажуть її учасники, які подали заяви до обласного управління МВС у Луцьку за фактом нападу на журналістів та активістів й перешкоджання журналістській діяльності:

Олег Дукас та Ольга Сало – активісти Громадянського руху «Відсіч»

Руслан Тимощук – редактор інтернет-видання «Перець волинський»

Олександр Стеренчук – журналіст-оператор інтернет-видання «Перець волинський»

 

Прес-конференція проходитиме у Луцькому прес-клубі реформ (вул. Шевченка, 14).

Початок о 14.30

 

Контакти: 067-713-14-51

1 Comment

  1. Ветли, Любешів, Маневичі, Шацьк, Стара Вижва, Ратне, Камінь-Каширський, Любомль, Турійськ, Ковельщина… – то є червоне Полісся на Волині. Храмів Київського Патріархату там майже нема. Люди залякані і зазомбовані. У районних центрах – місцева мафія, яка тримає все у своїх руках. Роботи в селах нема. Чого тільки там нема! Я звідти родом. Зате алкоголізм і бездуховність, дикий мат і секти цвітуть пишним цвітом. Люди виживають завдяки ягодам, грибам і присадибним ділянкам. А ще деревині. Яку крадуть у лісі і везуть на підпільні тартаки – все Полісся ріже крадені сосни на дошку і брус. Грунт – пісок. Виріжуть ліси, а до цього небагато залишилось – край почне опустелюватися. Будемо мати свою власну величезну Сахару в Україні. Сільський голова користується майже абсолютною владою, він і прокурор, і нач. міліції, СБУ, Збройні сили, суддя… Патріотизм задушується. Адам Іванович Мартинюк це добре знає, проте такий стан справ його повністю влаштовує – забамбулених, тупих і п’яних людей завжди змусять віддати свої голоси за нього. Нещодавно, злодії, що крадуть дерево, зловлені на гарячому, вкинули у велетенське вогнище живу людину – лісника… Там процвітає беззаконня і злочинність. На берегах мальовничих озер багатії будують вілли, Поліські селяни – новітні кріпаки. Я неправду пишу, Адаме Івановичу? Спростуйте. Ви цього не зробите – крити нічим. У Ветли потрібно їхати із великою кількістю людей, чоловік 50-100, бо можуть вбити. Там у них своя гвардія феодального зразка.

Kommentarerne er lukkede.