Батьківщину Колесніченка заклеїли листівками проти його закону

Активісти Руху добровольців «Простір свободи» заклеїли листівками проти законопроекту  «Про засади державної мовної політики»  центр міста Умань на Черкащині – батьківщину автора проекту Вадима Колесніченка.

Вони також масово роздавали мешканцям міста листівки з інформацією про загрози, які несе законопроект  для цілісності України і громадянського миру і закликами не голосувати на виборах за кандидатів від Партії Регіонів і компартії.

«Ця влада не лікується. Єдиний шанс позбутися її – не голосувати за кандидатів Партії регіонів та компартії на виборах. Якщо вони залишаться при владі – вони доб’ють нашу країну. Місце банді – не в парламенті, а на лаві підсудних!», – говориться у листівках.

У розданих матеріалах також звертається увага, що Колесніченко, який народився в Умані, за багато років депутатства не займався проблемами рідного міста, хіба що сприяв роздачі земель «потрібним» людям.  Тому й балотуватися до парламенту Колесніченко вирішив не у рідній Умані, а в Севастополі, який нинішня влада до 2042 року здала за безцінь «в оренду» російським військам, – відзначається  в листівках «Простору свободи».

Як відомо, Партія регіонів та її сателіти в Верховній Раді, порушуючи регламент, раптово проголосували в цілому суперечливий мовний законопроект Колесніченка –Ківалова, що викликало численні протести по всій країні і відмову голови Верховної Ради підписувати цей документ.