Черкаська влада дозволила виступи на телебаченні представників опозиції тільки після опівночі.

Віце-спікер Парламенту Микола Томенко неодноразово звертав увагу на те, що «обласні телерадіокомпанії сьогодні перетворилися не просто на рупор місцевої влади, а фактично стали відділами пропагандистської діяльності за гроші платників податків на території області».

М.Томенко зауважив, що для мешканців «єдиною віддушиною або можливістю почути альтернативну точку зору залишаються 20-хвилинні виступи депутатів від опозиції, які влада хотіла б заборонити, але не може, оскільки йдеться про виконання норми закону про статус народного депутата».

Водночас, політик відмітив, що для того, «аби де-юре зберегти, а де-факто – ліквідувати можливість опозиції говорити про те, що насправді відбувається в Україні загалом чи в конкретному регіоні зокрема, черкаська влада зробила черговий крок до ліквідації залишків свободи слова і дала вказівку розміщати ефіри депутатів від опозиції в нічний період».

Микола Томенко поінформував, що після кількаденних довгих нарад в обласній адміністрації і аналізу програми за його участі, місцева влада побоялися заборонити її вихід в ефір, але було прийнято рішення показати програму в будній день (у четвер) майже о 12 годині ночі. «Можливо черкаська влада кілька днів радилася із київськими технологами Партії регіонів як діяти, і в результаті був знайдений цікавий вихід: показувати опозицію опівночі», – сказав М.Томенко. «Цікаво, що опівночі традиційно транслюють фільми жахів, мабуть вони вирішили прирівняти виступи опозиції до фільмів жахів», – додав він.

Заступник Голови Парламенту Микола Томенко повідомив, що направить звернення до Генеральної прокуратури, оскільки йдеться про втручання керівництва області в діяльність телекомпанії та журналістську діяльність, а також знущання над мешканцями Черкаської області, які для того, щоб почути хоча б кілька разів на тиждень альтернативну точку зору повинні в будній день дивитися телевізор у нічний час.

 

ЧОО КВУ