Діаспора виступила на захист телеканалу ТВі (VIDIA)

Представники української діаспори – голови організацій, громадські діячі, журналісти – заявили про свою підтримку телеканалу ТВі. У діаспорі виступають проти переслідувань незалежних ЗМІ в Україні, особливо напередодні парламентських виборів.

Українці з США, Канади, Австралії, Італії, Португалії, Іспанії та Угорщини у відео-зверненні закликають діючу українську владу припинити утиски свободи слова, а також висловлюють свою підтримку телеканалу ТВі.

Як відомо, 12 липня вранці податківці прийшли “трусити” ТВі. В офіс прийшло четверо офіцерів податкової міліції, яка порушила кримінальну справу щодо гендиректора телеканалу ТВі Миколи Княжицького.

Як повідомляв Медіа-портал VIDIA, Світовий конгрес українців (СКУ) закликав міжнародне співтовариство засудити податковий тиск на ТВі.

Як відомо, Європейська комісія також звернула увагу української влади на прийняте рішення не проводити перевірки ЗМІ у передвиборчий період.

Українські медіа-профспілки вимагають від президента Януковича вжити всіх заходів, щоб тиск на незалежні ЗМІ в Україні припинився.

Як повідомляє Телекритика, Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів, також, вимагають покласти край переслідуванню ЗМІ в Україні.

Медіа-портал VIDIA