“Пєлоткі” Івано-Франківська: благодійництво більше спрямовано на бюджетні установи, їхніх керівників і працівників

Івано-Франківськ: Прикарпаття напередодні виборів – край благодійників

Благодійність серед франківських політиків, згідно з результатами моніторингу ОПОРИ, у червні стала найпопулярнішим способом боротьби за депутатське крісло. Проте, це благодійництво більше спрямовано на бюджетні установи, їхніх керівників і працівників, ніж на конкретного виборця. Технічні засоби, матеріальна допомога та інше надається лікарням, школам, дитсадкам, сільрадам тощо. Це наштовхує на припущення, що шлях до серця виборця лежить через голову сільради або директора школи.

Активну діяльність у населених пунктах виборчого округу №88 продовжує здійснювати благодійний фонд «Заради добра», який працює під патронатом депутата обласної ради, представника Партії регіонів Богдана Гдичинського.  Прихильність громадян до свого патрона фонд здобуває найрізноманітнішими методами: дарує книги сільським бібліотекам, організовує різноманітні екскурсії для освітян, займається благоустроєм парку Шевченка у Коломиї, освітлює центр Городенки, організовує караоке тощо.  Але, очевидно, улюбленою справою благодійника є дарування велосипедів. Протягом попередніх місяців від імені фонду «Заради добра» дарувалися велосипеди листоношам Коломиї та Городенки. У червні велосипеди від Богдана Гдичинського отримали працівники територіального центру соціального обслуговування та листоноші на Городенківщині. Але це дрібниці у порівнянні з організованою під патронатом Гдичинського триденною поїздкою для 150 осіб, більшість з яких були сільськими головами і представниками місцевого самоврядування, до Австрії. Офіційна мета поїздки – запозичення австрійського досвіду місцевого самоврядування.

У виборчому окрузі №87 (центр – Надвірна) продовжує боротись за симпатії виборців благодійник з «Фронту Змін» Юрій Дерев’янко, який, вочевидь, найпершим розгорнув благодійну діяльність на базі «Благодійного фонду Юрія Дерев’янка». Протягом червня фондом «фронтовика» і депутата обласної ради було нагороджено сертифікатами на одноразову стипендію учнів і педагогів Яремчанської ЗОШ №1, оголошено тендер  на заміну вікон у 2 школах Надвірнянського району, 1 школі Богородчанського району та 1 школі Тисминецького району (хоча цей район до складу округу №87 не входить ).

Разом із Юрієм Деревянком у «Фронті змін» займається благодійністю Володимир Грабовецький. У червні він розпочав благодійність з освітніх закладів, а закінчив  медичними.  На святі останнього дзвоника В. Грабовецький подарував телевізора Рожнятівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, пізніше Перегінська ЗОШ №2 Рожнятівського району отримала мультимедійний проектор, ноутбук та спортивне спорядження. Медиків з професійним святом вітав Грабовецький медичним обладнанням.  Фельдшерсько-акушерські пункти сіл таких сіл Долинського району, як Максимця, Лолина, Підлісків, Ангелівки та Новошина від «фронтовика» отримали ваги дитячі та дорослі, інгалятори, пеленальні столики, тонометри, ростоміри та бактерицидні лампи, а амбулаторія с. Ясень Рожнятівського району отримала термостат, інгалятор та меблі.

У червні в окрузі №86 (центр — Долина) активно запрацював новий благодійний фонд “Бойківська бартка”, засновником якого є член УНП Василь Бартків. Так, 8-10 червня від імені фонду «Бойківська бартка» проводилися творчі вечори з письменником Дмитром Павличком у Долині, Болехові і Брошневі-Осада. Однак, Бартків не єдиний благодійник у цьому окрузі. Благодійністю тут також займається позапартійний Вячеслав Кредісов, який очолює “Благодійну фундацію Кредісова”. Вячеслав Кредісов через свою фундацію до дня медика подарував Болехівській міській лікарні комп’ютер, для Вигодської міської лікарні подарував 7 бойлерів для обігріву води, а амбулаторія села Розсільна Богородчанського району отримала від потенційного кандидата меблі та медичне обладнання.

Не можна не зауважити благодійний характер діяльності директора ТК “Буковель”Олександра Шевченка, який власного фонду хоч і не створює, проте продовжує свою роботу у виборчому окрузі № 83 (центр — Івано-Франківськ) у соціальному напрямку. 14 червня він вітав медиків Івано-Франківської поліклініки №2 з професійним святом, які в подарунок від директора туристичного комплексу отримали можливість відпочити у «Буковелі». У тому ж таки туристичному комплексі О. Шевченко з 11 червня проводить соціальний табір для дітей соціально-вразливих сімей, юних талантів і юних спортсменів з Івано-Франківська.

За коментарями звертайтесь:
Іван Маруняк,
координатор кампанії спостереження за парламентськими вибрами-2012
у Івано-Франківській області
063 628 67 68
http://www.opora.org.ua/news/1527-ivano-frankivsk-prykarpattja-naperedodni-vyboriv–kraj-blagodijnykiv