Псевдоопозиціонер в дії

Подібно до того, як не можна поєднати лід і вогонь, так сьогодні не можна сполучити на сьогодні владу та опозицію. Проте в умовах Чернігівщини це й процес нібито має місце. Виникає припущення чи то влада несправжня чи «опозиціонери» фальшиві.

14 липня святкували День села такі населені пункти Чернігівського району, як то – Жукотки, Старий Білоус і Павлівка.

Серед почесних гостей – закономірно були представники влади: заступники голови Чернігівської райдержадміністрації Горбань А.Т. – в Жукотках, голова Чернігівської райдержадміністрації Кудрик М. В, – в Старому Білоусі і Павлівці, Голова Чернігівської районної ради Литвин М.Б. – Старому Білоусі. В усіх трьох селах був присутній і мав можливість виступати депутат Чернігівської обласної ради, ймовірний кандидат до Верховної Ради по виборчому округу №206 Владислав Анатолійович Атрошенко.

Кожного разу він, намагаючись завоювати симпатії селян, як написано в мудрих книгих з політтехнологій, ділився спогадами по своє дитинство, розповідав про шкільні канікули в селі у бабусі й дідуся. У політичній частині промові позиціонував себе як безпартійного та закликав звести всі партії до «одного місця», скаржився на те, що його переслідує опозиція, яка повинна боротися з Партією регіонів, а не з ним безпартійним, з обуренням говорив про бездіяльність влади.

Дивує те, що всі його слова спокійно вислуховували представники районної влади, вони ж члени само тої партії, яку закликав нищити Владислав Анатолійович – «Партії регіонів». Супроводжували пана Атрошенка відомі в Чернігівському районі своєю «конструктивною» діяльністю екс-заступник голови Чернігівської обласної ради Олег Олексійович Обушний та екс-начальник відділу освіти Чернігівської райдержадміністрації Олександр Олександрович Місюра.
Обидва, як і Владислав Атрошенко у свій час перебували при владі, обіцяли чернігівцям «покращення життя» і не виконали своїх обіцянок.

 

Напередодні, під час світа у селі Красному, пан Обушний та пан Мисюра були помічені під час роздачі продуктів харчування селянам від Владислава Атрошенка. По 100 гривень у конвертах з їх рук отримали члени колективів, що виступали на сцені.

Серед жителів с. Крсне Чернігівського району поширюють продукти від потенційного кандидата по ВО №206 Владислава Атрошенка

Представники обласного штабу В. Атрошенко: Олег Обушний та Олександр Мисюра 

Голова виборчого штабу штабу В. Атрошенка Олег Обушний, який роздавав по 100,00 грн. членам фольклорних колективів.

100 грн.

У понеділок 16 липня, у селі Мньов Чернігівського району, мов той «чарівник на блакитному вертольоті» з’явився депутат райради Юрій Шпика, який керував процесом поширення продуктів серед населення цього придніпровського села.

Ця ситуація повністю відповідає висновку громадської мережи «Опора» за результатами загальнонаціонального спостереження, парламентські вибори – 2012 року від 5 липня:
«Особливістю цього етапу виборів є те, що потенційні кандидати та партії здійснюють агітаційну діяльність, організовують вартісні заходи та витрачають кошти, джерела надходжень яких залишаються в тіні. Крім того, трендом кампанії є масова політична благодійність, яка має всі ознаки передвиборчого підкупу. Втім, до формальної дати початку замагань (30 липня 2012 року) будь-які порушення визначених законодавством стандартів поведінки кандидатів у виборчому процесі не несуть за собою правових наслідків. Така ситуація за не досить високого рівня культури серед політичних еліт провокує потенційних кандидатів на те, щоб повністю реалізувати всі інструменти та засоби недобросовісної конкуренції у передвиборчий період».

Оксана СТЕЦЕНКО

 

З пошти “Майдану”