У Луцьку роблять все можливе, щоб школярі почувались безпечніше на дорогах

16 квітня 2012 року у Луцьку відбувся круглий стіл на тему «Захистимо дітей на дорогах» в межах проекту «Луцьк – безпечне місто для юних пішоходів».

На заході піднімалась проблематика безпеки дітей на дорозі, особливо у темну пору доби. Згідно з соціологічними дослідженнями, які проводились в межах проекту, 82% водіїв заявили, що наявність світловідбивачів суттєво знизять кількість ДТП, бо одяг з відбивачами видно в 3-4 рази далі, ніж без них. А експерти у сфері дорожньо-транспортного руху твердять, що використання флікерів знижує дитячий травматизм в середньому у шість з половиною разів.

У комплексі превентивних заходів наряду із використанням світловідбивачів спеціалісти також наголошують на вихованні грамотного пішохода, а в цьому процесі участь повинні брати і батьки, і заклади освіти, і місцева влада.

Відтак, учасники круглого столу прийшли до рішення винести на розгляд сесії Луцької міської ради питання про обов’язкове використання флікерів учнями та ряд інших заходів, спрямованих на підвищення безпеки дітей на дорогах.

Проект «Луцьк – безпечне місто для юних пішоходів» підтриманий в рамках конкурсу «Мікрогранти на підтримку громадських адвокаційних ініціатив», який провадила Асоціація Підтримки та Розвитку ОСББ та ОСН за фінансового сприяння Міжнародного фонду «Відродження».