Владоохоронці намагалися зіпсувати святкування Дня Народження Президента. Голова ОДА у святкуванні участі не взяв

Сьогодні одесити гуртом відзначали велике Свято – День Народження Президента України.

Багато людей з любов’ю оздоблювали місце святкування,  приносили свої подарунки, які складали до купи:

Аж поки не з’явився доблєстний владоохоронець, у супроводі двох характерних персоніажів “в цивільному”, а точніше – і лтньому варіанті “трєніков”:

Перше, що зробив владоохоронець, прибувши на свято, – спробував вирвати камеру з рук кореспондента сайту “048”.  Після того став ретельно вивчати журналістське посвідчення цього кореспондента і намагався його (посвідчення)  сфотографувати:

Далі в розмову тріумфально втрутився “громадянин в цивільному”:

Владоохоронець кваліфіковано пояснив громадянам свої права:

Учасники акції викликали міліцію, але наряд так і не приїхав.

Тим часом з будівлі облдержадміністрації вийшов її голова. Декому навіть могло здатися, що він збирається долучитися до святкування. Але пан Матвійчук наближатися не поспішав:

Тоді журналісти вирішили самі піти до слуги народу – спитати чому на “ввіреній йому території” владоохоронці нападають на журналістів. Виявилося, що спонтанне задавання неузгоджених запитань на камери пан Матвійчук вважає провокацією:

Журналісти чемно вимкнули камери і спробуали таки отримати коментар Голови ОДА як посадової особи.  На що головний обласний чиновник впевнено заявив: “Робочий день скінчився, як посадова особа я коментуватиму у робочий час”.

Так що одесити можуть почуватися спокійніше – влада у нас є лише у робочий час. У свята і вихідні в області, слава Богу, безвладдя.

На жаль, пан Матвійчук так на святкування не прийшов. Хоча було весело. З душею:

Happy Birthday, наш дорогий!

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.