Відлуння Бойківського краю..

З 1 по 5 серпня у с.Явора, побіля м.Турки, Львівської обл., на Cпівочому полі проходили V Ювілейні Всесвітні Бойківські Фестини, що проводяться що п’ять років.

Мені повезло побувати на заключному гала-концерті 5 серпня ц.р.

О 12-й год. мав розпочатись концерт «Відлуння Бойківського краю», а перед цим на Cпівочому полі проходили останні репетиції, що дало мені можливість познайомитися з багатьма колективами.

Поступово підходило все більше і більше глядачів, а опісля обіда їх назбиралось під 20 тисяч. Одного транспорту назбиралось поза 2 000 одиниць.

О 12-й звуки трембіт оголосили про початок завершального дійства. Урочисту імпрезу відкрив Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк. За ним був виступ Голови всесвітнього бойківського товариства Петра Косаревича, депутатів облради Богдана Піха та Михайла Дзюзя, інших посадовців.

А опісля цього розпочалось дійство, заради якого я і їздив до Турки – заключний гала-концерт. У концерті приймали участь самодіяльні колективи зі Львівщини, Івано-Франківщини, Закарпаття та інших регіонів, де проживає багато бойків. Приємно подивували глядачів представники із Харкова, Запоріжжя, Сумщини та Кіровоградщини. Останні, не зважаючи на спекотний день, своєю піснею «Гапка» розвеселили та оживили публіку. У святі  приймали участь і бойківчани Закордоння – з Великобританії, Польщі, Словаччини, США та ін. Всі представники отримали нагороди та відзнаки від організаторів фестивалю.

Море людей, чудова Карпатська природа та краєвиди,  створювали особливий,  піднесений настрій. Але найбільше тішила відсутність біло-блакитної реклами, не зважаючи на присутність очільників області. Можливо цьому сприяв всесвітній рівень фестивалю. Тож між собою ми назвали це свято  «день відпочинку від ПР»:)